Η Σιδηροδρομική Εγνατία… απαξιώνει την γραμμή Θεσ/νίκη-Ροδόπολη-Σέρρες!

ose-rodopolis.jpg

Η σιδηροδρομική σύνδεση προς Αλεξανδρούπολη έχει επιστρέψει, αλλά οι εξελίξεις «τρέχουν», όσον αφορά γενικότερα στα τρένα και τις νέες γραμμές που παρακάμπτουν(;) την περιοχή μας, χωρίς να βλέπουμε το παραμικρό ενδιαφέρον από τους φορείς του τόπου.

Η Σιδηροδρομική Εγνατία έχει πλέον ανακοινωθεί και πιθανόν να παρακάμπτει όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με ό,τι σημαίνει αυτό ειδικά για την περιοχή του πρώην Δήμου Κερκίνης.

Στην ουσία, η θεωρούμενη ως η πλέον τουριστική περιοχή της περιοχής των Σερρών φέρεται να μένει χωρίς σύνδεση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η απαξίωση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Ροδόπολη-Σιδηρόκαστρο-Σέρρες, θα οδηγήσει σε έναν συγκοινωνιακό αποκλεισμό που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες και θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημία, όχι μόνο στην ανάπτυξη, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινότητας, για την ευρύτερη περιοχή.

Όλα αυτά, την στιγμή που η υπάρχουσα γραμμή τρένου, δεν κάνει εύκολη την μετακίνηση τουριστών και ετεροδημοτών από και προς την περιοχή, αλλά ούτε και των μόνιμων κατοίκων, που επιθυμούν ή υποχρεώνονται να μεταβούν προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Θεσσαλονίκη μέσω τρένου, λόγω του υψηλότατου κόστους της μετακίνησης με Ι.Χ.

Και αντί να συζητάμε την βελτίωση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, αντί να συζητάμε για την «περιφερειακή προαστιακή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη» (που μάλλον μπήκε στο «χρονοντούλαπο…») κάποιοι φέρνουν την πλήρη απαξίωση!

Με βάση τον σχεδιασμό που φέρεται να συζητείται, τα δρομολόγια της γραμμής Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Ροδόπολη-Σέρρες, θα τα προτιμούν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής και …όποιος μπερδευτεί, αφού η κύρια σύνδεση για Έβρο δεν θα περνά από τις Σέρρες.

Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, σε λίγο καιρό η συγκεκριμένη γραμμή δεν θα είναι απλώς «απαξιωμένη», θα καταντήσει «νεκρή»… Και, η φυσιολογική και συνάμα τραγική συνέπεια θα είναι ο πλήρης συγκοινωνιακός αποκλεισμός της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης, με το οδικό δίκτυο κατεστραμμένο, το Κ.Τ.Ε.Λ. ανύπαρκτο και τα τρένα σταματημένα…

Τι πρέπει να γίνει; 

Πρέπει οι φορείς του τόπου, οι θεσμικοί παράγοντες, να συνειδητοποιήσουν την έκταση του προβλήματος και να πιέσουν, εγκαίρως και προς κάθε κατεύθυνση, για την αναβάθμιση της γραμμής και την τοποθέτηση νέων δρομολογίων.

Πως θα γίνει αυτό; 

Ο καθένας, ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Ο φορέας πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ, εντός της εβδομάδας, θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους βουλευτές του νομού Σερρών, στους δημάρχους των δήμων με σιδηροδρομική σύνδεση, σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, καθώς και στον αρμόδιο υπουργό, κ. Σπίρτζη. Στην επιστολή μας αυτή, θα αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα και θα κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις, βάσει των πλεονεκτημάτων που υπάρχουν, αλλά -για απροσδιόριστους λόγους- δεν βρίσκονται στο δημόσιο διάλογο.

Ασφαλώς, μέσα και από το Rodopolis.net, θα υπάρχει διαρκής παρακολούθηση του θέματος και ενημέρωση σχετικά με όλες τις σχετικές εξελίξεις.

 http://www.rodopolis.net

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com