Θανάσης Μαλλιαράς . Δήμος Σερρών : Η πόλη των 1000 like, με μηδενική αντιπολίτευση.

14222307_1134598289911234_1101400284947017161_n.jpg

Με ένα κείμενο που σίγουρα θα συζητηθεί ο γεωπόνος  και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ κ Θανάσης Μαλλιαράς αναδεικνύει όλα τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης .Τονίζοντας αυτό που έχουμε γράψει επανειλημένως οτι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον δήμο Σερρών ή αν θέλετε Πέτρος Αγγελίδης , Ηλίας Γκότσης και λοιποι παίζουν μόνοι τους με Στέφανο Φωτιάδη , Θόδωρο Μηλίδη και λοιπούς να είναι στην κερκίδα και να παρακολουθούν το ματς. Ελπίζοντας σε αυτογκολ

 

 

 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Κ ΜΑΛΛΙΑΡΑ

Ε λοιπόν, εμείς οι Σερραίοι πρέπει να ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας! Στην καθαρότερη πόλη όπου όλα κυλάνε ομαλά, όπου υπάρχει οργασμός δημοτικών έργων και καθόλου γκρίνια και αντιπολίτευση!
Στην πόλη όπου ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης με προϋπολογισμό 3,8 εκ. € για βιοκλιματική αναβάθμιση. Τέσσερα (4) χρόνια μετά την έγκριση της μελέτης, η οποία εγκρίθηκε μεταξύ άλλων για: κατασκευή πιδάκων νερού, ψηλή βλάστηση, υπαίθριους ανεμιστήρες, χώρους πρασίνου, φυτεμένα στέγαστρα, πύργους δροσισμού, στοιχεία νερού, δημιουργία πεζοδρομημένων δρόμων, διαμόρφωση των δρόμων και βελτίωση της στάθμευσης οχημάτων με δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, διέλευση διαδρομής ποδηλατοδρόμου, αντικατάσταση υλικών επικάλυψης και ασφάλτου με νέα ψυχρά υλικά, εγκατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Μετά λοιπόν από 4 χρόνια, καταφέραμε να στρώσουμε 10 δρόμους της πόλης με κόκκινη άσφαλτο. Η οποία έχει την ιδιότητα – όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος μέσω facebook – να απορροφάει τη θερμότητα και να μειώνει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου!!!! Σίγουρα θα υπάρχουν πιστοποιητικά από την κατασκευάστρια εταιρεία. Και αν μαυρίσουν οι δρόμοι (όπως κι έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα), δεν χάνουν την ιδιότητά τους και με ένα πλύσιμο το χρώμα επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Άσχετα αν και κόκκινο νερό να ρίξεις, οι δρόμοι κόκκινοι δεν ξαναγίνονται!!!! Και αν έγινε κάποια αστοχία, τι έγινε μωρέ; Θα αποκατασταθεί! Από ποιον; Με τι κονδύλια; Με δημοτικά ή με ρήτρα – αν υπάρχει φυσικά – από την κατασκευάστρια εταιρεία; Who cares?
Α, ναι. Κατασκευάζονται και… κάτι σαν κιόσκια. Κατασκευάζεται και δύο, τρεία σιντριβάνια. Μάλλον, κάτι σαν σιντριβάνια. Μέσα στη βιοκλιματική αλλαγή κι αυτά. Κιόσκια και σιντριβάνια, τα οποία θα γίνουν χώρος ύπνου και αφόδευσης των δεκάδων αδέσποτων που γέμισε πλέον η πόλη μας. Οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου, που αδέσποτοι τριγυρνάνε σε όλα τα στενά της πόλης, χωρίς φυσικά κανείς να τους μαζεύει και να τους κυνοκομεί. Είτε θα κάτσεις να γευτείς ένα σουβλάκι στους πεζοδρόμους, είτε θα βγεις για περπάτημα στην πόλη, παρέα με αδέσποτα θα κάνεις! Δικαιολογημένα οι περιπατητές στον ΟΒΑ ΤΣΕΣΜΕ διαμαρτύρονται ότι έχει γεμίσει με αδέσποτα σκυλιά η περιοχή και δεν μπορούν να περπατήσουν, γιατί τους επιτίθενται.
Ομοίως και οι περιπατητές της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων. Της κοιλάδας η οποία έχει να δει κάποιο έργο εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά γιατί να γίνει κάποιο έργο; Όλα είναι στη θέση τους. Ειδικά εάν θέλει να περάσει κάποιος από την οδό Εξοχών στο Κατακονόζι, υπάρχουν 2 ολόκληρες γέφυρες! Η τσιμεντένια στην ανηφόρα στο Προδρομούδι (γνωστή και ως γέφυρα Σικάγο) και η ξύλινη στο ύψος της Βαλέρια. Γιατί να κατασκευαστούν άλλες; Καλώς έχει κλείσει με τρείς σιδεριές η είσοδος για τη χαλασμένη γέφυρα απέναντι από τα ανοιχτά γήπεδα τένις. Και καλώς δεν κατασκευάζεται. Ο χώρος είναι για γυμναστική. Εάν θέλει να περάσει κάποιος απέναντι, να περπατήσει λίγο παραπάνω… Και εάν πέσει (ο μη γένοιτο) η γέφυρα της Βαλέρια, ο Σερραίος μπορεί να μάθει και κολύμπι για να περάσει απέναντι. Άλλωστε το κολυμβητήριο είναι στην περιοχή και διαθέτει άφθονες ελεύθερες ώρες για το κοινό να μάθει κολύμπι!
Επίσης, η κοιλάδα είναι και χώρος αναψυχής. Άσχετα εάν δεν έχει ούτε μία κούνια ή αξιοπρεπείς υποδομές για αναψυχή. Έχει ιδιωτικούς χώρους αναψυχής! Γιατί να κατασκευαστούν δημοτικά πάρκα και παιδικές χαρές; Αυτά είναι για άλλες πόλεις. Κατώτερες. Χωρίς βιοκλιματικές αλλαγές και αδέσποτα. Χωρίς λακούβες και τρύπες σε όλους τους δρόμους. Εάν θες παιδική χαρά και κούνιες, να πας σε κανένα χωριό. Εδώ στην πόλη μας δεν έχουμε! Όσο και να λέει ο μικρός γιος μου την Κυριακή που βρεθήκαμε σε χωριό άλλου Δήμου «Μπαμπά κοίτα! Εδώ έχουν παιδική χαρά οι τυχεροί….». Τι να την κάνεις τη παιδική χαρά αγόρι μου; Εμείς έχουμε το κεντρικό πάρκο της πόλης. Πίσω από το γήπεδο. Χωρίς φόβο μη χτυπήσεις σε καμιά κούνια, χωρίς το παραμικρό έργο υποδομής, παρά μόνο ένας απέραντος αναξιοποίητος χώρος για τη δημιουργία πανηγυριών…. Με μπόλικα αδέσποτα και μη, να τρέχουν ανεξέλεγκτα, χωρίς λουρί, να εκτοπίζουν τα παιδιά της γειτονιάς που κατεβαίνουν για μπάλα και να δημιουργούν… λίπασμα για το χορταράκι.
Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον «παράδεισο» που ζούμε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα και αμήχανα παρακολουθεί την επέλαση της δημοτικής μας αρχής. Η οποία το 2019, το έτος των επόμενων δημοτικών εκλογών, θα ολοκληρώσει τη βιοκλιματική ανάπλαση, θα βουλώσει όλες τις τρύπες και θα ασφαλτοστρώσει όλους τους δρόμους της πόλης, θα εξαφανίσει τα αδέσποτα, θα κάνει γέφυρες στην κοιλάδα, θα γεμίσει την πόλη παιδικές χαρές και θα υποσχεθεί έργα…. Πολλά έργα !!! Και θα πάρει και πάνω από 1000 like!!!

Θανάσης Μαλλιαράς,
Ένας καλοπροαίρετος δημότης…

Μοιραστείτε το

2 thoughts on “Θανάσης Μαλλιαράς . Δήμος Σερρών : Η πόλη των 1000 like, με μηδενική αντιπολίτευση.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com