Θεόδωρος Καστρινός : ¨¨Μαφιόζικ﨨 χτύπημα στην πόλη των Σερρών

main-1.jpg

Με διήγηση αστυνομικού μυθιστορήματος επέλεξε  το μέλος της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ να περιγράψει τα όσα συνέβησαν λίγο πριν το άνοιγμα γνωστού καταστήματος στο κέντρο της πόλης .Μάλιστα ο κ Καστρινός επιφυλλάσεται να επανέλθει μετά το ΠΑΣΧΑ 

Θεόδωρος Καστρινός

Ο «ψηλός, ξανθός, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά» φτάνει μετά από σύντομο ταξίδι μιας ώρας, Παρασκευή μεσημέρι 22 του Απρίλη στα γραφεία της εταιρείας courier στην Θεσσαλονίκη.
Σπρώχνει έναν κλεισμένο, κίτρινο Α3 φάκελο στο διαχωριστικό πάσο και τον παραδίδει στον υπάλληλο της εταιρείας courier.
-Ποιος είναι ο αποστολέας, ρώτησε ο υπάλληλος.
-Δημοτική Κίνηση Διάβαση Πεζών, απάντησε ο «ψηλός, ξανθός, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά».
-Δώστε μου μια διεύθυνση παρακαλώ, είπε ο υπάλληλος της εταιρείας courier.
-Χατζηπανταζή 11, Σέρρες, απάντησε ο «ψηλός, ξανθός, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά».
-Ένα τηλέφωνο, είπε ο υπάλληλος της εταιρείας courier.
-2321064_65, απάντησε ο «ψηλός, ξανθός, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά».
-Και παραλήπτης, ρώτησε ξανά ο υπάλληλος.
-Δήμος Σερρών, Υπηρεσία Δόμησης, Μεραρχίας 36, Σέρρες, απάντησε ο «ψηλός, ξανθός, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά».
Ο υπάλληλος ενημέρωσε τον «ψηλό, ξανθό, με χωρίστρα στα μαλλιά και γερμανική προφορά», ότι ο φάκελος θα παραδοθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σερρών μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Απριλίου, από μια συνεργαζόμενη εταιρεία, αφού δεν διαθέτουν γραφεία στις Σέρρες.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, ο υπάλληλος της συνεργαζόμενης εταιρείας courier, μπαίνει στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών, ανεβαίνει στον 3ο όροφο στα γραφεία της Πολεοδομίας και ρωτάει την υπάλληλο του πρώτου γραφείου, πού βρίσκεται το γραφείο της Υπηρεσίας Δόμησης. Παραδίδει τον φάκελο στην υπάλληλο και φεύγει.
Η υπάλληλος παραδίδει τον φάκελο στον Προϊστάμενο της. Ο Προϊστάμενος τον ανοίγει και διαβάζει το έγγραφο που περιείχε ο φάκελος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ….. ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ……… ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ …………

Τινάχτηκε από την καρέκλα του, βημάτισε νευρικά στα λίγα ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα του γραφείου του και σκέφτηκε ότι το θέμα ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι η πρώτη ανάγνωση φανέρωνε. Τόσο σοβαρό που έπρεπε να ενημερώσει άμεσα τον πολιτικό του προϊστάμενο. Κάθισε ξανά στο γραφείο του, σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και σχημάτισε τον τηλεφωνικό αριθμό του πολιτικού του Προϊσταμένου.
Τελειώνοντας το τηλεφώνημα και αφού σκέφτηκε για μερικά δευτερόλεπτα, κάλεσε την υπάλληλο του Πρωτοκόλλου, της παρέδωσε το έγγραφο και της ζήτησε με αποφασιστική φωνή να πρωτοκολληθεί το έγγραφο.
«Η αυριανή μέρα είναι μια κρίσιμη μέρα. Είναι η μέρα Σταθμός. είναι η μέρα Μηδέν. Αύριο είναι τα Εγκαίνια» σκέφτηκε.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σερρών, διενεργεί αυτοψία στο χώρο εργασιών στο παλιό καφενείο του ΚΡΟΝΙΟΥ, ελέγχει όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι εκείνη την στιγμή, διαπιστώνει υπερβάσεις της σχετικής εκδοθείσης αδείας, επιστρέφουν στο γραφείο τους, συντάσσουν έκθεση με όλα τα ευρήματα, συντάσσει το έγγραφο διακοπής εργασιών, καλεί τους συνεργάτες της θιγόμενης εταιρείας, και τους κοινοποιεί το έγγραφο. Και όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της επομένης της κατάθεσης, της αίτησης – καταγγελίας (ποιος θα τολμήσει, να κατηγορήσει ξανά τις δημόσιες-δημοτικές υπηρεσίες ότι δεν ενεργούν με ταχύτητα, στις αιτήσεις των πολιτών;;;).

Συγχωρήστε φίλοι μου, το άθλιο αστυνομικό ύφος του κειμένου. Πάντα ήθελα να γράψω αστυνομικά μυθιστορήματα, όμως πάντα η πραγματικότητα με ξεπερνούσε.

Η παραπάνω ιστορία, που ανταγωνίζεται ισάξια και σενάριο ταινίας του Μάρτιν Σκορτζέζε, είναι πέρα για πέρα αληθινή και διαδραματίστηκε στην πόλη μας τις προηγούμενες ημέρες. Αν για κάποιους λόγους δεν πείθεστε για το αλήθεια των παραπάνω, σας έχουν δημιουργηθεί πολλά κενά και ερωτήματα, τότε κάντε υπομονή! Οι πλαστογράφοι θα αποκαλυφθούν και η Αλήθεια θα νικήσει. Γιατί η Διάβαση Πεζών δρούσε και δρα πάντα στο Φως, ότι έχει να πει το λέει πάντα δημόσια και με παρρησία. Οι μαφιόζικες μέθοδοι ανήκουν σε άλλους, σκοτεινούς κύκλους.
Ας μείνουμε, σ’ αυτά τα λίγα σήμερα και επανερχόμαστε για την συνέχεια, μετά τις γι

ορτές του Πάσχα.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com