Ιορδάνης Ξανθόπουλος .Ποιος από τους υποψηφίους δημάρχους θᨨ καεί στ﨨 ..ζέσταμα

-λήψης-1-6.jpg

Τις κινήσεις των επίδοξων υποψηφίων δημάρχων σχολιάζει ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Ξανθόπουλος . Προειδοποιώντας τους υποψηφίους οτι ο αγώνας ( οι επόμενες εκλογές )αργεί επομένως να προσέξουν να ..μην καούν στο ζέσταμα 

Από τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο

Και πριν καλά-καλά εκπνεύσει η θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής , άρχισαν τα σερραϊκά πηγαδάκια να στήνονται με ένα και μόνο θέμα συζήτησης: «Πώς θα καταφέρουμε να στήσουμε έναν υποψήφιο συνδυασμό ικανό ώστε να κερδίσει τις εκλογές». Κάποιοι στο άκουσμα τέτοιων σχεδίων γέλασαν και έκαναν ειρωνικά σχόλια.

«Όποιος βιάζεται …σκοντάφτει», είπαν. Κάποιοι άλλοι επιβράβευσαν τέτοιεςκινήσεις, γιατί όπως λέει και η σοφή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Και κάποιοι τρίτοι δεν τους άγγιξε καν η είδηση τέτοιων κινήσεων. Είναι γεγονός ότι «δελφίνοι» υπάρχουν πάντοτε γύρω και μέσα σε κάθε παράταξη. Είναι επίσηςανθρώπινο να υπάρχουν φιλοδοξίες και κάποιοι να σχεδιάζουν βήματα και κινήσεις για το μέλλον.

Όμως, ένας κίνδυνος ελλοχεύει σε αυτές τις βιαστικές κινήσεις. Ο μεγάλος χρόνος προετοιμασίας και
σχεδιασμού μπορεί να ξεφτίσει τον ενθουσιασμό και τηνπροοπτική. Μπορεί να δημιουργηθούν τριβές ανάμεσα στους υποψηφίους και να ξεπεταχτούν επιθυμίες τρίτων.Σε όλες τις παραπάνω σκέψεις προσθέτω τούτο: Η ικανότητα ενός υποψηφίου, που πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για την εκλογή, παρακάμπτεται τις περισσότερες φορές από άλλα στοιχεία.

Έτσι, λιγότερο ικανοί υποψήφιοι κατάφεραν να εκλεγούν στη θέση του Δημάρχου χάρη στη υπομονή, στο προσιτό ύφος, στη συμπεριφορά, στην επιλογή συνεργατών κι όχι στο πρόγραμμα που είχαν ή στην αξιοσύνη τους. Άλλωστε το εκλογικό σώμα δίνει σημασία και στη «χημεία» που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα Δήμαρχο και σε αυτό. Όπως και να το δούμε, οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές αρκεί ο χρόνος και ο καιρός να το επιτρέπουν.

 εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com