Ισχυροί δεσμοί φιλίας Σταυρού – Νις – Κρούσεβατς

Η εκδρομή – αποστολή από το Δήμο Βόλβης (έδρα Σταυρός) στη Σερβία συνοδεύτηκε με διμερείς συναντήσεις και προβολή σε τουριστικό φεστιβάλ

Η Ημέρα Απελευθέρωσης του Κρούσεβατς από τους Ναζί, προσέφερε ιδανική ευκαιρία για την ενδυνάμωση των ήδη ισχυρών δεσμών του Δήμου Βόλβης με τον αδελφοποιημένο σέρβικο δήμο.
Για το σκοπό αυτό, η Δημοτική Κοινότητα Σταυρού -σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης το καλοκαίρι- οργάνωσε εκδρομή στη Σερβία, όπου συμμετείχαν 80 άτομα από όλο το Δήμο με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα. Η εκδρομή αυτή συνδυάστηκε με μια σειρά εκδηλώσεων προβολής προς το σέρβικο κοινό.
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, η αποστολή συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 13ου Φεστιβάλ Τουρισμού Κρούσεβατς στο κατάμεστο δημοτικό Θέατρο της πόλης. Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό προβλήθηκε ο Δήμος Βόλβης και σε 50 Τουριστικούς Οργανισμούς από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία, που έδωσαν το παρών στο Τουριστικό Φεστιβάλ. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, με αφορμή την 73η επέτειο απελευθέρωσης του Κρούσεβατς.
Μοναδική στιγμή συγκίνησης, ήταν όταν όλη η αποστολή επισκέφθηκε το άγαλμα «Μητέρα Σερβία και Μητέρα Ελλάδα», το οποίο συμβολίζει τη στήριξη που προσέφερε η Ελλάδα στη Σερβία, ιδιαίτερα κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και φιλοξένησε τα εναπομείναντα σερβικά στρατεύματα στην Κέρκυρα.
Στο Νις, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Σερβίας, ο Δήμαρχος Βόλβης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Νις Αλεξάνταρ Τσβέτκοβιτς.

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσ/φος)

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top