Καπνόφυτο Σερρών .Δράση φοιτητών σπηλαιολογίας

12246632_10207684154438351_1209008423676222743_n.jpg

Ο Δήμος ΣΙΝΤΙΚΗΣ φιλοξένησε 16 φοιτητές σπηλαιολόγους- αρχιτεκτονικης – μηχανικούς, από ΟΛΟ τον πλανήτη! (Ινδία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Αγγλία, Δανία, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Ιταλία , Σουηδία …) και φυσικά Ελλάδα .Οι οποίοι εντός 5 (!!!) Ημερών κατασκεύασαν ξύλινο καταφύγιο στην περιοχή Καπνοφύτου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σπηλαιολόγων «Μαύρος Βράχος «. Δώσανε ΖΩΗ στο χωριό με τα νιάτα τους! Την Παρασκευή απόγευμα στον Νηπιαγωγείο Καπνοφύτου παρουσίασαν το έργο τους. Έγινε και παρουσίαση των σπηλαίων της περιοχής Σιδηροκάστρου!
Μαζί με τις τοπικές αρχές, τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του ομίλου UNESCO Σερρών κα Εμμανουηλίδου , Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, συνεργάτες του ΥΠΑΠΕΝ κλπ συνομιλήσανε γνωρίστηκαν και τους γνώρισαν τον ενθουσιασμό τους για την ομορφιά του Δήμου Σιντικής που στα μάτια τους εκπροσωπούσε την Ελλάδα!
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του (στα Αγγλικά ) τους τόνισε ότι αποτελούν ζωντανούς Πρέσβεις στις χώρες τους και τα Πανεπιστήμια τους της φιλοξενίας της Ελλάδος!
Το καταφύγιο που έκτισαν με τον ιδρώτα τους είναι σπίτι τους! Τους περιμένουμε να ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ!
Πράγμα που άρχισαν αμέσως να μελετούν. …
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος : «… όποιος επισκέπτεται τη ΣΙΝΤΙΚΗ. .. θα ξανάρθει»
Κατόπιν επακολούθησε δείπνο στο μαγαζί ΠΛΑΤΑΝΟΣ στο Καπνόφυτο.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top