ΚΙΝΗΜΑ Σερρών . Τρεις προτάσεις για τον εκλογικό νόμο

kinima_logo-thumb-large.jpg
Όταν ένα κόμμα θέλει να προσφέρει στο δημόσιο διάλογο πρέπει να ξεπεράσει την μικροπολιτικη και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Οι δικές μας τρεις ρεαλιστικές προοδευτικές μεταρρυθμιστικες προτάσεις είναι οι εξής:
1. Χρειαζόμαστε μία βαθιά, ριζοσπαστική, αποκεντρωμένη πολιτική, δίνοντας εξουσία στην Περιφέρεια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα Δημοκρατίας.
2. Αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία, να δώσουμε φωνή στους πολίτες, δημιουργώντας έναν «τέταρτο πυλώνα εξουσίας», που θα λειτουργήσει σαν μία πλατφόρμα διαβούλευσης, μία Αγορά με την αρχαία έννοια, των πολιτών, με εισηγητικό, συμβουλευτικό ή ακόμα και αποφασιστικό χαρακτήρα μέσα από δημοψηφίσματα και διαβουλεύσεις.
3. Επανεξέταση της παλαιότερης πρότασής μας, για ένα μικτό σύστημα μονοεδρικών, με περιφερειακές λίστες τύπου «Επικρατείας», για τα στελέχη που θα αναδείξουν αξιοκρατικά τα κόμματα, χωρίς πριμοδότηση. Κάτι που θα χτυπούσε και το μαύρο χρήμα.
Η απλή αναλογική για την οποία γίνεται λόγος τώρα, βρίσκεται σε αντίθεση με την ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες Περιφέρειες, που λόγω μεγέθους υποθάλπουν το μαύρο χρήμα, όσο σωστή κι αν είναι επί της αρχής. Δεν μπορεί, δηλαδή, να εκλεγεί κάποιος μόνο με την ισχύ της ψήφου του πολίτη – χρειάζεται την ισχύ των μηντιαρχών και του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top