ΚΚΕ Σερρών : Μέρα Αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό

-λήψης-1.jpg

Την ισραηλινή κατοχή που συνεχίζεται και την επέκταση των εποικισμών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος χθες, «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό», με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Σήμερα, Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1967 και την κατάληψη των Παλαιστινιακών εδαφών, η εγκληματική Ισραηλινή κατοχή συνεχίζεται, επεκτείνεται με εκατοντάδες εποικισμούς. Δολοφονεί εκατοντάδες ακόμα και παιδιά, φυλακίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Τα ευχολόγια δεν κρύβουν τη στήριξη του Ισραήλ από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις. Όπως της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ενισχύει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις μ’ αυτό, αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση στην Κρήτη – ορμητήριο κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, χθες, με παρέμβασή του στην ελληνική βουλή καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, απαιτώντας :

Ανεξάρτητο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα.

Το γκρέμισμα του τείχους, την άρση του αποκλεισμού Δυτικής Όχθης και Γάζας.

Την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων από τις φυλακές, την επιστροφή  όλων των προσφύγων».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com