Κώστας Ξενιτίδης .Τα νέα μέτρα ί είναι καθαρά εισπρακτικά και καταδικάζουν σε αφανισμό την πρωτογενή παραγωγή

xenitidis.jpg

Ανοιχτή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για τις 8 Ιανουαρίου, στις 19.00, οι αγρότες στις Σέρρες προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις διαμαρτυρίας τους. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κώστας Ξενιτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Σερρών «Έχουμε αποφασίσει ανοιχτή συγκέντρωση προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία καθώς και η μορφή των κινητοποιήσεών μας».

Ασφαλιστικό, φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σήμερα, όπως εξηγεί ο κ. Κ. Ξενιτίδης. «Τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι καθαρά εισπρακτικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να καταδικάσουν την πρωτογενή παραγωγή», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΣ Σερρών, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος. Ο αγροτικός κόσμος ζητάει να μην πάει η φορολόγησή τους στο 26% από το πρώτο ευρώ καθώς και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, καθώς κάτι τέτοιο «θα ήταν καταστροφικό».

Σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό κομμάτι, «οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί στις αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές είναι τραγικές», επισημαίνει ο κ. Κ. Ξενιτίδης, και προσθέτει ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό πλαίσιο οι εισφορές του οποίου θα είναι κλικακωτές, σύμφωνα με τα εισοδήματα αλλά και κατ’ επιλογή του κάθε αγρότη σε μία ανταποδοτική βάση».

agrotypos.gr

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com