Λαική Ενότητα Σερρών.Συζήτηση για την Αριστερά μπροστά στις σημερινές προκλήσεις

12744242_1556184144692092_8476623394760200107_n.jpg

Συζήτηση για την Αριστερά μπροστά στις σημερινές προκλήσεις. Μέσα από την τρίωρη και πλέον συζήτηση αναδείχθηκε πως, η συμβολή της Λαϊκής Ενότητας, στην διαμόρφωση όρων ισότιμης, δημοκρατικής συμμετοχής στην ανασυγκρότηση των ριζοσπαστικών κοινωνικών και κινηματικών αντιστάσεων, στην διαμόρφωση των όρων ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, καθώς και στην οργάνωση της αριστερής απάντησης στην λιτότητα, είναι καθοριστικός, πρωτοποριακός και αναντικατάστατος.

Η κοινωνική οργή και η αγανάκτηση ψάχνουν να βρουν διέξοδο. Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι διαρκώς μειούμενες συντάξεις, τα νέα χαράτσια, τα κόκκινα δάνεια, οι κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, η ανεργία, χτυπάνε το καπάκι της χύτρας, μέσα στην οποία «βράζει» το 99% της κοινωνίας με τα προβλήματά της – κι αυτή τη φορά χωρίς βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Κι επειδή «… Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει
τη δική σου μελαγχολία …», οι αριστεροί οφείλουν να αφήσουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι ίσα κι όμοια, αυτοί που κιότεψαν, προσκύνησαν, υπέγραψαν και υλοποιούν πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν ένα ολόκληρο λαό, μ’ αυτούς που στάθηκαν όρθιοι, απαρνήθηκαν θέσεις κι αξιώματα, έμειναν πιστοί στα λαϊκά συμφέροντα, να φυλάνε Θερμοπύλες «τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι».
Οφείλουν να τελειώνουν με «μνημόσυνα και το θρήνο» για τον μακαρίτη ΣΥΡΙΖΑ και να οργανώσουν την παρέμβαση τους στην κοινωνία και τα προβλήματά της.
Αυτή είναι η ιστορική πρόκληση για την Αριστερά.
Αυτή είναι η ιστορική πρόκληση για την Λαϊκή Ενότητα.
Γιατί αλλιώς … Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει η Ιστορία, αν δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top