Λια Μαυρίδου .Ποιος θα σεβαστεί αυτή τη χώρα και το λαό της;

11885333_518467368307190_1743993520654863984_n.jpg
«Tο 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία θα εμπεδωθεί κατά προτεραιότητα, για τα λιγότερο ευνοημένα κοινωνικά στρώματα». Αυτές οι δηλώσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2015 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ομιλία του στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ποια στροφή στην ανάπτυξη κ. Τσίπρα; Ένα χρόνο τώρα αρκείστε σε ένα αριστερό «yes Ser» προς τους δανειστές και εκ του αποτελέσματος έχει διαφανεί πως ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα σε σας και την ανάπτυξη. Έχετε κάποιο πλάνο για να έρθουν επιχειρήσεις στη χώρα; Αν ναι, εφαρμόστε το. Έχετε καινοτόμες αριστερές προτάσεις που θα ανατάξουν την οικονομική κατάσταση της χώρας; Αν ναι, να τις εφαρμόσετε. Έχετε όραμα για τη χώρα; Αν ναι, αρχίστε σιγά -σιγά να το υλοποιείτε.
Ανάπτυξη , ισοδύναμα και παράλληλο πρόγραμμα. Ήταν οι λέξεις «κλειδιά» κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. Λέξεις κατά την πορεία άγνωστες για το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Θέλω να ακούσω ένα ισοδύναμο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση τώρα! Θέλω να ακούσω το πρόγραμμα ανάπτυξης τώρα! Το δε παράλληλο πρόγραμμα που θα εφάρμοζε η κυβέρνηση, μαζί με αυτό του 3ου μνημονίου, έγινε καπνός!
Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Αν είσαι πολιτικός -και δυστυχώς από οποιαδήποτε παράταξη- ως μοναδική σου έννοια έχεις την πολιτική σου επιβίωση, γιατί όλα τα άλλα τα έχεις λύσει. Λεφτά για αυτούς υπάρχουν. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν κοιμάσαι τις νύχτες .Έχεις ένα μπλοκάκι στο χέρι και μετράς έσοδα -έξοδα . Τα έξοδα είναι πολλά ,με το κράτος να είναι ο κύριος μέτοχος στο μαγαζί σου και, μάλιστα, να του χρωστάς! Φόροι…φόροι…φόροι, ποια η διέξοδος; Αν είσαι πάλι πολυεθνική,παίρνεις τα μπογαλάκια σου και φεύγεις. Αφήνεις τους Έλληνες να πνιγούν. Χρήματα από αυτούς δεν πρόκειται να δεις. Σιγά μη μείνεις να πληρώνεις τόσους φόρους.
Αν είσαι τώρα νέος, έχεις διχαστεί. Από τη μία λατρεύεις τη χώρα σου και από την άλλη σκέφτεσαι τον κόπο σου, τα όνειρα που είχες για την ζωή, το ότι «έφαγες» τα ματάκια σου στα γράμματα. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να ανταμειφθείς. Ώρα να φεύγεις σε άλλη γη, σε άλλα μέρη; Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, ακόμα καλά κρατείς. O Αλέξης Τσίπρας αγαπάει το δημόσιο τομέα, σε αυτό το κομμάτι στήνει τον «στρατό» του. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λατρεύουν το δημόσιο τομέα και δεν άφησαν έξω από αυτόν ούτε αδελφό, ούτε ξάδελφο, ανίψι, σύζυγο και σύντροφο!
Αχ…αν είσαι αγρότης! Εδώ να δεις. Αναφερόμαστε, πλέον, στο τομέα στον οποίο ποντάρουν όλα τα κόμματα για την ανάταση της χώρας. «Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι το μέλλον της χώρας», λένε αριστεροί, δεξιοί και κάθε τύπου πολιτικοί. Πόσο ωραίο ακούγεται…πόσο εύηχο είναι! Κανείς, όμως, δεν το έπραξε τα χρόνια της κρίσης. Καμία κυβέρνηση δεν είχε θέσει αυτόν τον στόχο -ούτε τώρα ούτε στις καλές εποχές. Ξέρετε οι αγρότες για τους πολιτικούς ήταν (και είναι) οι καλύτεροι«πελάτες». Τα χρόνια τον παχέων αγελάδων οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έκαναν τους αγρότες οικονομικά δυνατούς και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Είπαμε ήταν οι καλύτεροι «πελάτες». Κανείς δεν τους έλεγχε, κανείς δεν τους φορολογούσε. Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις είχαν τα δικά τους παιδιά στον αγροτικό κόσμο και έπαιζαν το παιχνίδι τους.
Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Οι αγρότες (όχι οι τσιφλικάδες) έχουν πληγεί από την κρίση και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας. Τα πράγματα δυσκόλεψαν, όμως … Η αριστερή κυβέρνηση ακούει τους θεσμούς και δεν μπορεί να κάνει βήμα. Ούτως ή άλλως δεν πόνταρε και ποτέ σε αυτούς τους «πελάτες». Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν και καλά έκαναν. Το να κρατάς παθητική στάση δεν βοηθά σε τίποτα. Τι θα βγάλει, όμως, αυτή η κινητοποίηση; Εγώ πιστεύω πως τίποτα. Απλά θα τρέξουν οι δεξιοί να τους χαϊδέψουν, να τους υποσχεθούν, γνωρίζοντας πολύ καλά πως και οι ίδιοι εάν ήταν στην εξουσία θα υπάκουαν στις εντολές των δανειστών.
Αν, λοιπόν, σήμερα είσαι αγρότης βρίσκεσαι μπροστά στο απόλυτο χάος! Στο τέλος άφησα τους συνταξιούχους που, πλέον, τους έχουμε όλοι σαν τα μάτια μας. Μιλάμε ότι κοντεύουν να αδειάσουν τα γηροκομεία! Η συνεισφορά τους σήμερα αποτελεί μεγάλη στήριξη στην οικογένεια, αλλιώς ο μήνας δεν βγαίνει. Το θέμα είναι πως με τα νέα μέτρα θα χαθούν και αυτά τα λίγα ευρώ των συνταξιούχων. Οι επόμενες γενιές να μην ελπίζουν σε σύνταξη. Οι επόμενες γενιές να μην ελπίζουν σε μισθούς αξιοπρέπειας.
Ποια είναι η λύση; Πραγματικά δεν ξέρω. Ξέρω μόνο πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει βολευτεί με τις αντιδράσεις της κοινωνίας και αναμένεται να κάνει ηρωική έξοδο. Από την άλλη πλευρά, τώρα, η ΝΔ είναι μες την καλή χαρά με τις εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αέρα πρωτιάς στο κόμμα και τα στελέχη του πανηγυρίζουν γιατί θα κάτσουν σε υπουργικές καρέκλες. Η πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών τέτοια όνειρα βλέπει, επομένως ψάχνουμε αυτόν που θα μας λυπηθεί και θα σεβαστεί αυτή τη χώρα και την ιστορία της! Σε αυτούς που ήδη χάθηκαν από τη ζωή γιατί δεν άντεξαν την οικονομική τους καταστροφή και σε αυτούς που κοιμούνται πλέον στα παγκάκια, δεν αναφέρθηκα… θα με κατασπαράξει η θλίψη!
 
aixmi.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top