Λουτρά Σιδηροκάστρου

spa_01.jpg

Τα Λουτρά είναι ένας πόλος έλξης για την περιοχή, και υπάρχουν δύο τόποι που
μπορεί να κάνεις εδώ Χαμάμ, ο ένας είναι στο Άγκιστρο, δίπλα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ο άλλος 7 χλμ από το Σιδηρόκαστρο στην περιοχή Λουτρά. Εμείς σε αυτό το ταξίδι επισκεφθήκαμε τα Λουτρά Σιδηροκάστρου που είναι σήμερα δημοτική επιχείρηση, τα οποία μέχρι τις 17:00 λειτουργούν με ομαδικά μπάνια και από τις 18:00 μέχρι και τις 05:00 μπορεί ο καθένας να κλείσει ραντεβού και να κάνει prive λουτροθεραπεία. Το σημείο όπου βρίσκονται είναι γνωστό από την Βυζαντινή περίοδο και χρησιμοποιούνται ανελλιπώς από τότε. 
Η πηγή είναι υπέρθερμη με θερμοκρασία που αγγίζει σχεδόν τους 44c. Η διάρκεια του prive λουτρού είναι τα 30 λεπτά, ενώ ρητά απαγορεύεται να μείνεις στο νερό πάνω από 2-3 λεπτά.
Ο χώρος που γίνεται το λουτρό, είναι πράγματι υπέροχος, με τα ψηφιδωτά να δίνουν άλλη αίσθηση και οπτική, την ατμόσφαιρα βαριά και γεμάτη υγρασία από το ζεστό νερό που αναβλύζει, και την πρώτη φορά που μπαίνεις στην πισίνα να νιώθεις ότι ζεματάει το κορμί… Μόλις συνηθίσεις βέβαια, δεν θέλεις να βγεις, αλλά όπως είπαμε, πάνω από 3 λεπτά δεν κάνει να βρίσκεσαι μέσα γιατί ο οργανισμός χαλαρώνει πολύ και μπορεί να έχεις λιποθυμικές τάσεις. Η εμπειρία είναι μοναδική, ιδιαίτερη και χαλαρωτική!!! Το προσωπικό φιλόξενο ενώ το κόστος για τα 30 λεπτά είναι 8€. Τα λουτρά Σιδηροκάστρου, εφόσον το επιθυμείτε έχουν και υπηρεσίες διαμονής, εστιατόριο κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Το οχυρό Ρούπελ

Το οχυρό Ρούπελ
Στα έγκατα του οχυρού Ρούπελ 

Το επόμενο πρωινό πριν αναχωρήσουμε από την περιοχή, επισκεπτόμαστε το ιστορικό οχυρό Ρούπελ λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο και ευτυχώς που ήρθαμε γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο η επίσκεψη μας εδώ. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ταυτότητα γιατί το οχυρό λειτουργεί σαν φυλάκιο. Η ανάπτυξη του έργου ξεκίνησε με το τέλος των Βαλκανικών πολέμων το 1914, αποτέλεσε και τον ακρογωνιαίο λίθο της λεγόμενης γραμμής Μεταξά. Το συνολικό μήκος των στοών μέσα στο βουνό ανέρχεται σε πάνω από 5.500 μέτρα και είναι ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο σε διάφορα επίπεδα. Στο οχυρό Ρούπελ, δόθηκαν μάχες μεταξύ Ελληνικού και Γερμανικού στρατού και κατά τον Α’ και κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Η τριήμερη μάχη του Απρίλη του 1941 και η ηρωική άμυνα του Ελληνικού στρατού, έκαναν το οχυρό γνωστό σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες. Η επίσκεψη μέσα στις στοές γίνεται από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και το επισκέψιμο τμήμα του δεν ξεπερνάει τα 400 μέτρα. Δεν είναι πολλά ως προς το σύνολο αλλά είναι αρκετά για να μάθουμε τον τρόπο λειτουργίας, την ζωή των στρατιωτών και αξιωματικών αλλά και για να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το οχυρό από στρατιωτικής άποψης την περίοδο που λειτουργούσε σαν αμυντική θωράκιση της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώεδώ και εδώ


Φεύγοντας από το Ρούπελ και επιστρέφοντας προς τις Σέρρες, ο δρόμος είναι σαν να κυλάει δίπλα από τον Στρυμόνα που τα νερά του κατευθύνονται στον νότο. Το ταξίδι μας στην περιοχή τελείωσε αλλά θα πρέπει να επιστρέψουμε… Έχει πολλά ακόμα να δούμε και να επισκεφθούμε ο τόπος αυτός…


Καλά ταξίδια σε όλους σας


SeekerBow Team 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top