Μακάριος Σιδηροκάστρου .Είμαι διατεθειμένος να φιλοξενήσω πρόσφυγες

590_7c1382f703cdc5fef27b8b24c0432a78-1.jpg

Την πρόθεση του να φιλοξενήσει σε χώρους της Ιερας Μητρόπολης Σιδηροκάστρου πρόσφυγες εξέφρασε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος .Μια πρόταση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Σιντικής .Αφού μόλις πριν από λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο είχε ομόφωνα αποφασίσει την άρνηση σε ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Γράφει ο Δημήτρης Κωττάς

«Ντρέπομαι και στεναχωριέμαι για τις εικόνες που βλέπω στις ειδήσεις με το θέμα των προσφύγων. Είναι μια αθλία εικόνα μια αθλία κατάσταση και λυπάμαι πως αυτοί οι άνθρωποι από είχαν βρέθηκαν να ζουν μέσα στις λάσπες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου μιλώντας στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος ανέφερε πως «δεν έχω καμία επικοινωνία με τους υπεύθυνους πολιτικούς ή από την εκκλησία της περιοχής για το πώς θα μπορούσε η Μητρόπολή μας να βοηθήσει. Έχω κάποια πράγματα που καλλιεργώ μέσα μου και θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Για να λέμε την αλήθεια πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενισχύσουμε να τους βοηθήσουμε.»

«Μακάρι και να ερχόντουσαν εδώ να τους φιλοξενήσω 30, 40, 50 ανθρώπους και να ανοίξω τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης για φιλοξενία. Αλλά διαπιστώνω ότι δεν θέλουν να φύγουν από εκεί προτιμούν να μένουν στο σημείο παρά να πάνε σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, διότι θέλουν να είναι κοντά στο χώρο που θέλουν να διαφύγουν από την Ελλάδα για την υπόλοιπη Ευρώπη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μακάριος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ναι βεβαίως και το Ίδρυμα που έχει η Μητρόπολη και τις κατασκηνώσεις θέλω να τα προσφέρω για ένα διάστημα. Θα τα δούμε όλα αυτά.»

romfea.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com