Μπλοκάρει το επενδυτικό πλάνο της ΕΒΖ

ursu20160330.jpg
Σε τεντωμένο σχοινί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε., αφού δεν έλαβε την…πολυπόθητη χρηματοδότηση για το επενδυτικό της πλάνο από την Τράπεζα Πειραιώς.Η τύχη της ΕΒΖ κρίνεται πλέον αμφίβολη, αφού τα στοιχεία και το επενδυτικό πλάνο κερδοφορίας που παρουσίασε δεν ικανοποίησαν τις απαιτήσεις της τράπεζας, ώστε να δώσει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση.
 
 
 
Ωστόσο, σημείωσε, «τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού στις 30 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το οποίο θα παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης».Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης τόνισε ότι «η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές για αγορά των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, ανέτρεψε το αρχικό πλάνο και σήμερα εξετάζεται μεν η χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά με βάση το σενάριο να πουληθούν τα ακίνητα της εταιρείας και να παραμείνουν στην βιομηχανία μόνο αυτά σε Πλατύ, Ορεστιάδα και Σέρρες – και υπό τον όρο ότι θα αποπληρωθεί η οφειλή ύψους 50 εκατ. ευρώ της ΕΒΖ στην Τράπεζα Πειραιώς, εντός της επόμενης δεκαετίας».
 
«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ»
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μπογιαννίδης «σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση, τότε θα υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας» – 5,5 εκατ. ευρώ άμεσα και άλλα 6,5 εκατ. ευρώ στο μέλλον.Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το θέμα της ΕΒΖ, αλλά και να διερευνηθεί εάν υπάρχει άλλη πηγή χρηματοδότησης.Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επανέρχεται το ενδιαφέρον βραζιλιάνικου ομίλου για συνεργασία με την ΕΒΖ – κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στις Σέρρες πέρυσι το καλοκαίρι.
 
http://www.serresparatiritis.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top