ΝΕ ΠΑΣΟΚ Νεολαίας Σερρών : Το χάσατε ..σύντροφοι

-λήψης-1-20.jpg

Ίσως φταίει το νεαρό της ηλικίας των συντρόφων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σερρών .Άλλα καλό θα είναι πριν στέλνουν σχετικές ανακοινώσεις να διαβάζουν και την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιούν γιατί εκτίθενται . 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών απέστειλε ανακοίνωση στα Σερραικά ΜΜΕ με αφορμή της επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά . Με τίτλο NON PAPER .Τώρα τι είδους non paper είναι αυτό που φέρει σφραγίδα και υπογραφή είναι ένα ερώτημα .

Διαβάστε τι σημαίνει non paper

<<το non paper έγγραφο είναι ενός είδους εγγράφου που χρησιμοποιείται βοηθητικά ως ενισχυτικό και βοηθητικό εργαλείο και ουδέποτε ως επίσημη ανακοίνωση>> 

Στη διεθνή διπλωματία αλλά και στην καθημερινή επικοινωνία το non paper έγγραφο είναι η μετεξέλιξη του «aide-mémoire», ενός είδους εγγράφου που, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χρησιμοποιείται βοηθητικά ως ενισχυτικό και βοηθητικό εργαλείο και ουδέποτε ως επίσημη ανακοίνωση. Αυτού που λέμε «reminder» ή «memorandum».

Το non paper −πάντα έτσι ήταν σε διεθνές αλλά και εσωτερικό επίπεδο− έχει την ισχύ ενός εγγράφου που λειτουργεί παράλληλα με την επίσημη θέση ή ενημέρωση στο πλαίσιο της ανάλογης θεσμικής διαδικασίας. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σημείωμα που επιδιώκει να εντάξει στην ατζέντα και μια σχετική επιχειρηματολογία ή οποία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν μπορεί ή δεν πρέπει να ανακοινωθεί ως έχει. Στην ιστορία της πολιτικής και της διπλωματίας τα non paper έγγραφα έχουν καταγράψει τα δικά τους σημαντικά κεφάλαια. Με βασικό χαρακτηριστικό ότι κανένα φυσικό πρόσωπο δεν αναλαμβάνει επισήμως την ευθύνη της σύνταξής τους. Και για να μη μακρηγορούμε, ο όρος εφευρέθηκε και για ακόμα ένα λόγο: Για να εξυπηρετήσει τη διπλωματική ανάγκη «τα είπα αλλά δεν τα είπα» και το «μη σου φύγει κουβέντα ότι τα είπα εγώ…».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com