ΝΟΔΕ Σερρών : Βάλτε πλάτη γιατί ¨¨βουλιάζουμε ¨¨

41745368_2167746870104090_6665345341342089216_n.jpg

Οι δηλώσεις  στην ουσία στήριξης στον πρόεδρο της ΝΔ  των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είναι αυτό που επισκιάζει τα πάντα από την διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη . Και μόνο τυχαίο δεν είναι το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε για να γίνουν οι δηλώσεις .Ας το πιάσουμε από το 2016

Το 2016 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρόεδρος στην ΝΔ ο δημοσκόπος ή αν θέλετε πολιτικός επιστήμονας κ Θεοδωρικάκος ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο γραφείο του προέδρου .Κατά καιρούς είδαμε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εισήγηση του κ Θεοδωρικάκου να προχωρήσει ο Κυριάκος σε διαγραφή ή παροπλισμό των δύο πρώην πρωθυπουργών στην λογική της ανανέωσης .Η πρόταση  έγινε εν μέρει δεκτή αφού  και οι δύο πρώην πρόεδροι βρισκόταν στο περιθώριο .Μην ξεχνάτε οτι τότε η ΝΔ ζούσε την δημοσκοπική της άνοιξη .Η δημοσκόπηση της MARC ( της εταιρείας που εδω και τρία χρόνια έχει τα καλύτερα νούμερα για την ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ) χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο του Μοσχάτου . 

Τι έδειξε η δημοσκόπηση ??? Οτι μέσα σε τρεις μήνες ( και μάλιστα μεσολάβησε και η καταστροφική φωτιά στο ΜΑΤΙ )  .Ο Σύριζα αύξησε τα ποσοστά του κατά 3% ενώ η ΝΔ έχασε ο,7% επιστρέφοντας στα ποσοστά του Μειμαράκη το 2015 .

Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι δύο .Η ΝΔ απομακρύνεται με ταχύτητα από τον στόχο Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση .Κίνδυνος δεύτερος και σοβαρότερος να υπάρξει νίκη με ισχνή διαφορά .Οπότε ….Κώστα και Αντώνη βάλτε πλάτη  .

Μάλιστα η δήλωση Καραμανλή ήταν με αναφορά στο κοινωνικό κράτος ( μην ξεχνάμε οτι επι πρωθυπουργίας του υπήρξε αύξηση των δαπανών κατά 70% για την στήριξη των μικρομερσαίων κοινωνικών στρωμάτων ) .Ενω η δήλωση Σαμαρά αφοτρούσε το θέμα της Μακεδονίας  

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 

 

                                     ΙΟΥΝΙΟΣ       ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

ΝΔ                                   30,6%          29,9%

ΣΥΡΙΖΑ                           16,2%           19,2%

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top