Νοσοκομείο Σερρών: «Ιστορίες καθημερινής τρέλας»

hospital_front.jpg

Απειλές σε γιατρούς καταγγέλλει η ΕΝΙΝΣ…

Με… «ιστορίες καθημερινής τρέλας» έρχονται αντιμέτωποι γιατροί και νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σερρών, σύμφωνα με την τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών κ. Βαγγέλη Παπαμιχάλη, ο οποίος περιγράφει ως εξής ένα μεσημέρι Κυριακής στα ΤΕΠ:

«ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, μεσημέρι μιας Κυριακής:

Ασθενής διακομίζεται με το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση.

Γίνεται άμεσα CΤ εγκεφάλου (από τον ακτινολόγο που είναι σε εφημερία ετοιμότητας και καλείται από το σπίτι του).

Καλείται και ο Νευρολόγος (που είναι επίσης σε εφημερία ετοιμότητας)

Η αξονική δείχνει μεγάλη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία που χρειάζεται άμεσα νευροχειρουργική αντιμετώπιση.Ο ασθενής διασωληνώνεται και καλείται το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη σε Νευροχειρουργική Κλινική. Για τη διακομιδή καλείται και ο δεύτερος αναισθησιολόγος (που είναι επίσης σε εφημερία ετοιμότητας).

Το ΕΚΑΒ έχει ήδη στείλει ένα ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη με παιδιατρικό περιστατικό, που χρειαζόταν άμεση διακομιδή. Έρχεται δεύτερο ασθενοφόρο (όχι η μονάδα του ΕΚΑΒ που είναι για διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών και είναι χαλασμένη, αλλά ένα κοινό ασθενοφόρο).

Ο Νομός Σερρών μένει πλέον με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, μέχρι να γυρίσουν τα δύο ασθενοφόρα από τη Θεσσαλονίκη.

Για τη διακομιδή, που γίνεται άμεσα, μαζί με τον Αναισθησιολόγο, φεύγει και ειδικευόμενος ιατρός Παθολόγος και τα ΤΕΠ Παθολογίας μένουν με έναν ειδικευόμενο και έναν ειδικό παθολόγο, που καλύπτει και την Κλινική».

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ επισημαίνει πως τα όσα παραθέτει δεν αφορούν μια τυχαία εφημερία, αλλά την καθημερινότητα των εργαζομένων και τονίζει απογοητευμένος πως για τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις των μονάδων Υγείας τα Νοσοκομεία είναι απλά «επιχειρήσεις» και «οικονομία».

Αίσθηση ακόμη προκαλεί η αναφορά του για «απειλές» απέναντι στους γιατρούς, σε ζητήματα που αφορούν τα έσοδα του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαμιχάλης σημειώνει:

«Δυστυχώς, τα παραπάνω δεν είναι μια τυχαία εφημερία, αλλά η καθημερινότητα των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας το 2017. Η καθημερινή “μάχη” με τη ζωή που δίνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, σε ένα σύστημα Υγείας που στηρίζεται στο φιλότιμο και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Από το Υπουργείο, την ΥΠΕ, τη Διοίκηση μόνο μεγαλοστομίες ότι νοιάζονται για τον ασθενή, για τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου απέναντι στον πολίτη και τόσα άλλα.

Στην πράξη όμως, ένα απόλυτο μηδέν, ή για να μην τους αδικούμε, άμεση αντίδραση και απειλές στους γιατρούς σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έσοδα του Νοσοκομείου, χωρίς όμως καμία βελτίωση τόσο των συνθηκών εργασίας, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Για αυτούς (νυν και τέως Διοικήσεις, νυν και τέως κυβερνώντες) η Υγεία είναι οικονομία, τα Νοσοκομεία “επιχειρήσεις”.

Για εμάς η Υγεία είναι αγαθό που πρέπει να δίνεται δωρεάν προς όλους τους πολίτες σύμφωνα με τις κατακτήσεις της Επιστήμης.

Η διαφορά μας: ΤΑΞΙΚΗ».

Πηγή: sertharros.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com