Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών .Iκανοποίησή για την επιτυχή έκβαση της ημερίδας στην Αμφίπολη

mpaltas_amfipoli.jpg

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή έκβαση της ημερίδας στην Αμφίπολη, για την αξιοποίηση του ανασκαφικού αποτελέσματος  στο τύμβο Καστά, καθώς και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης.

Ήδη από την πρώτη ημερίδα της Νιγρίτας για την αξιοποίηση της γεωθερμίας φάνηκε καθαρά  ότι η Ν.Ε. με την άρτια οργάνωση, το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων, την ευρεία συμμετοχή φορέων, θεσμικών παραγόντων και πολιτών έδειξε ότι μπορεί να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις, για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή.

Στο διήμερο πάλι της ημερίδας της Αμφίπολης και της επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού  και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά 9-10/7/16,  ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι στην καρδιά των γεγονότων, αφουγκράζεται  τα κοινωνικά αιτούμενα  και τα θέτει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί.

Το κόμμα μας και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών  δείξαμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ανασκαφές, μας συγκίνησαν  και τα ευρήματα   που παραπέμπουν σε μια μεγάλη εποχή  και ταυτιστήκαμε με τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Η ημερίδα και η επίσκεψη του Υπουργού ήταν η κατάλληλη  περίσταση  για να θέσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στον πολιτισμό και τις υποδομές του Νομού μας, με ένα συστηματικό τρόπο.

Αυτό που  ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ν.Ε. εξελίχτηκε  τελικά ως ένα Πανσερραϊκό αίτημα. Και είναι αναμφίβολα μια επιτυχία, γιατί καταφέραμε να εκφράσουμε   κωδικοποιημένα και ενιαία κοινά αιτήματα της κοινωνίας των Σερρών, που κατά καιρούς εκφράζονταν διάσπαρτα. Οι εισηγήσεις της ημερίδας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δημάρχου της Αμφίπολης,της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών  ,της αγαπητής σε όλους ανασκαφέα του τύμβου Καστά κ.Κατερίνας Περιστέρη, σε μια μαγική βραδιά στο χώρο του φεστιβάλ της Αμφίπολης, αποτύπωσε την κατάσταση για τις ανασκαφές στην περιοχή  και ανέδειξε τις προτεραιότητες που απαιτούνται στο εξής.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στον Τύμβο, στο Μουσείο της Αμφίπολης, επισκέφτηκε το τέμενος Τζιντζιρλί τζαμί, το τέμενος Αχμέτ (Αγιά-Σοφιά ) και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Σερρών.

Παρακολούθησε την τελετή λήξης των  Πανελληνίων αγώνων εφήβων – νεανίδων, απένειμε μετάλλια και παρεκάθησε σε γεύμα  που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. κ.Μωυσιάδης.

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο  και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι του εξέθεσαν  αιτήματα για τις υποδομές που αφορούν  στον πολιτισμό, την κατάσταση των μνημείων   καθώς και για το μέλλον των στρατοπέδων.

Ιδιαίτερη σημασία εκτιμούμε πως είχαν, οι συναντήσεις του Υπουργού  μεπολιτιστικούς συλλόγους της πόλης  με ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο, όπουτέθηκαν πολλά ζητήματα.

Και φυσικά δόθηκαν πολλές συνεντεύξεις καθώς το ενδιαφέρον του τύπου  ήταν τεράστιο.

Ο Υπουργός έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις  Ο νομός βρέθηκε σε μια καλή στιγμή γιατί παρουσίασε μια ενότητα στη στάση του και στα αιτήματα, ωριμότητα και δυναμισμό, θέληση για να πετύχει λύσεις.

Το ερώτημα βέβαια είναι, λύθηκαν τα προβλήματα; Όχι! Αλλά αποτυπώσαμε την κατάσταση, βάλαμε προτεραιότητες  που θα συζητήσουμε με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια , κατατέθηκαν ιδέες  για τη διαχείριση όλων αυτών των δύσκολων προβλημάτων, μέσα σε αυτήν την οικονομική συγκυρία. Το Τμήμα Πολιτισμού της Ν.Ε. Σερρών κατέθεσε στον Υπουργό ένα συνοπτικό υπόμνημα το οποίο θα το ανακοινώσουμε  και περιέχει όλα τα ζητούμενα και τις προσδοκίες από τις ανασκαφές, τις αναγκαίες υποδομές για τον πολιτισμό και τις λύσεις που προτείνουμε.

Τέτοιες παρεμβάσεις της Ν.Ε. είναι αναγκαίες αλλά και χρήσιμες για το λαό και τις κοινωνικές ανάγκες και έτσι θα συνεχίσουμε.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com