Ξεκινά η διαδικασία για τις άδειες ραδιοφώνου

images-2.jpg

Το αμέσως επόμενο βήμα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι η διευθέτηση της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και μάλιστα με ταυτόχρονη δρομολόγηση της διαδικασίας για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Η ενεργοποίηση του ψηφιακού ραδιοφώνου, που σχεδιάζεται για το επόμενο εξάμηνο, θα επιτρέψει την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και αύξηση του συνολικού αριθμού ραδιοφωνικών σταθμών ανά νομό.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε ότι οι άδειες των ραδιοφώνων «έπονται, αλλά είναι και υποχρέωση από τη συμφωνία με τους εταίρους η ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου. Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας ενός νόμου ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά τις διακοπές. Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ρύθμιση και αναβάθμιση να γίνουν ταυτόχρονα.»

Περισσότερες πληροφορίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που μίλησε σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κρέτσο, η ενεργοποίηση του ψηφιακού ραδιοφώνου αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε να γίνει δυνατή η εκπομπή ψηφιακής ραδιοφωνίας μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το ψηφιακό ραδιόφωνο θα επιτρέψει την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, που μάλιστα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών ανά νομό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το ψηφιακό ραδιόφωνο επιτρέπει γύρω στους 15 με 18 πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς και 60 έως 68 ανά νομό.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Κρέτσος επεσήμανε ότι μέσω της αδειοδότησης διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού ο αριθμός των απαιτούμενων εργαζομένων προβλέπεται σαφώς ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

Μοιραστείτε το

One thought on “Ξεκινά η διαδικασία για τις άδειες ραδιοφώνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com