Οι διαδηλωτές στο ΥΜΑΘ προτιμούν Νοτοπούλου και όχι Κόλλια-Τσαρουχά

-λήψης-3-2.jpg

Μπορεί σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά να ξεκαθάριζε πριν λίγες ημέρες πως δεν τίθεται ζήτημα… καπελώματός της από την προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, στην πράξη κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συμβαίνει!

Η αλήθεια είναι ότι η κ. Τσαρουχά ελπίζει σε μια καλή συνεργασία με την κ. Νοτοπούλου το πρότερο κοινωνικό έργο της οποίας εκτιμά και το… λέει. Δεύτερη αλήθεια είναι ότι και η κ. Νοτοπούλου ως η… «τοπική πρωθυπουργός» δεν θέλει να προκαλέσει το αίσθημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στην πράξη ωστόσο όλα τα παραπάνω… περιπλέκονται! Λίγο η αρνητική άποψη που έχουν πολλοί Θεσσαλονικείς για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και την ύπαρξή του, κάτι το γεγονός ότι στο Διοικητήριο βρίσκονται τα «αυτιά και τα μάτια» του Τσίπρα στην Βόρεια Ελλάδα, είναι κοινά αποδεκτό ότι η κ. Νοτοπούλου βρίσκεται ένα σκαλί… πάνω κι ας είναι και τα δυο γραφεία των παραπάνω κυριών στον πρώτο όροφο. Την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών ζήτησαν συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου προκειμένου να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα της 24ωρης απεργίας. Όταν εισήλθαν στο κτίριο, χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, η κ. Νοτοπούλου τους προέτρεψε να συναντηθούν στο γραφείο της συνεργάτιδας της υφυπουργού. Βέβαια, οι συνδικαλιστές σκόπευαν να συναντηθούν χωριστά (για λόγους ευγενείας) με καθεμιά από τις δυο κυρίες.

Η απουσία της κ. Τσαρουχά στην Αθήνα συνέβαλλε στο να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις… πρωτοκόλλου. Έτσι όλοι μαζί –συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της υφυπουργού και εκπρόσωποι του πρωθυπουργού- μίλησαν για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Μιλώντας στο karfitsa.gr o πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε : «Αναφερθήκαμε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ήταν και θέματα της πανελλαδικής απεργίας. Μιλήσαμε για το προϋπολογισμό, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα εργασιακά ζητήματα και τις παρεμβάσεις της τρόικα και του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τις μειώσεις. Θέσαμε επίσης το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τα βιοτεχνικά πάρκα της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ερημώσει». Ο κ. Τσαραμπουλίδης συμπλήρωσε επίσης πως μιλήσαμε για την ΕΛΒΟ και της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας». Σύμφωνα με τον κ. Τσαραμπουλίδη η Κατερίνα Νοτοπούλου τους απάντησε πως: «θα υπάρξει συνεργασία και με το υπουργείο και την ίδια και πως θα μεταφέρει τα αιτήματα αρμοδίως». «Δεν θα μπορούσε να μας υποσχεθεί επίλυση προβλημάτων» σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Τσαραμπουλίδη «με την κ. Νοτοπούλου προσδοκούμε να ακουστούν τα αιτήματά μας. Με το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις. Το ΥΜΑΘ δεν μπορεί να βοηθήσει. Το γραφείο του πρωθυπουργού σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα». Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί αίτημα από εκπροσώπους των συνταξιούχων να βρεθούν με την κ. Νοτοπούλου (και όχι την κ. Τσαρουχά) μετά το πέρας κινητοποίησής τους μια ημέρα πριν, ωστόσο η διευθύντρια του πρωθυπουργού απουσίαζε…

www.karfitsa.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com