Ο Απόστολος , ο Φώτης και ο ….Μενέλαος

TDWXFRVOWV-1.jpg

Με αφορμή την φημολογία για την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Ροδόπολη του δήμου Σιντικής και τις αντιδράσεις των κατοίκων και του δημάρχου .Θα σας πάω πίσω στα τέλη του 2012 γιατί τότε ο σημερινός δήμαρχος κ Δομουχτσίδης και οι πολλοί από τους σημερινούς  δημοτικοί σύμβουλοι είχαν πάρει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ( ομόφωνα με μόνο μια αρνητική ψήφο )να ζητήσουν την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών πιστεύοντας οτι αυτό θα ..τόνωνε την τοπική οικονομία .Δήμαρχος τότε ήταν ο κ Καρύδας .Που εμπλέκεται ο τότε βουλευτής της ΝΔ Μενέλαος Βλάχβεης ??? .Ο βουλευτής είχε παρέμβει στον  υπουργό κ Δένδια αποσπώντας την υπόσχεση οτι δεν θα γίνει κέντρο μεταναστών στις Σέρρες .Προκαλώντας την δυσαρέσκεια των τοπικών αρχόντων του δήμου Σιντικής οι οποίοι υπερθεμάτιζαν για το άνοιγμα του κέντρου .Ναι οι ίδιοι που σήμερα αντιδρούν .Αυτά για την ιστορία 

Ν. Δένδιας προς Μ. Βλάχβεη:

Δεν θα γίνουν κέντρα παράνομων μεταναστών στον Νομό Σερρών

Ρητή και κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, στον βουλευτή Σερρών κ. Μενέλαο Βλάχβεη, αναφορικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης κέντρου παράνομων μεταναστών, εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Το θέμα της λειτουργίας κέντρων μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έχει απασχολήσει τις τοπικές κοινωνίες, ενώ και στον Νομό Σερρών έχει επανειλημμένα διατυπωθεί η ανησυχία για την ενδεχόμενη ίδρυση τέτοιου κέντρου στα όριά του. Ιδιαίτερα, με δεδομένο ότι στον Νομό υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις πρώην στρατοπέδων, για κάποια από τα οποία είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι θα φιλοξενήσουν παράνομους μετανάστες.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ο κ. Βλάχβεης επισκέφθηκε τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δένδια μεταφέροντας την ανησυχία των Σερραίων πολιτών και θέτοντας ευθέως το ερώτημα, εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η ίδρυση και λειτουργία ενός κέντρου στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν απερίφραστα αρνητική. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισήμανε στον κ. Βλάχβεη ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο παράνομων μεταναστών στην Π.Ε. Σερρών. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το βουλευτή Σερρών της ΝΔ Μενέλαο Βλάχβεη

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com