Ο Σερραίος Κώστας Ιωαννίδης στο Β συνέδριο για τις Ελληνορωσικές σχέσεις

1806f0b7-83c2-433b-bfaa-2f94dff795ed.jpg

Ο κύριος Ιωαννίδης Κωνσταντίνος  στην ομιλία του ανέπτυξε πολλά ενδιαφέροντα θέματα  για την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα  μας. Η συμμέτοχη και οι ερωτήσεις των παραβρισκόμενων  υπήρξε ενθουσιώδης. Ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας  στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού και πρότεινε εφικτές λύσεις. Έθιξε και πρότεινε τρεις λύσεις  σε ένα φλέγον θέμα την έκδοση  τουριστικής βίζας για τους  Ρώσους  πολίτες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές  στην Ελλάδα. Καυτηρίασε την αδρανεία του Ελληνικού κράτους στο συγκεκριμένο θέμα.   Ανέφερε τα εξής…..

Φέτος λόγω των  προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία ήταν ευκαιρία να έχουμε μεγάλη αύξηση του τουρισμού από την Ρωσία  υπάρχει μεγάλη ζήτηση  για την χώρα  μας και δεν είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε όσο αναφορά την έκδοση βίζας . Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε την Ελληνική οικονομία και είναι μια ευκαιρία να έρθουν νέοι τουρίστες και να γνωρίσουν την Ελλάδα μας . Όταν κάποιος επισκεφτεί  την Ελλάδα  συνηθώς την  επισκέπτεται ξανά στο μέλλον.  Θα προτείνω τρεις λύσεις. Η έκδοση της  τουριστικής βίζας  να μπορεί να γίνεται μέσο διαδικτύου με την εισαγωγή του αριθμού διαβατηρίου του ενδιαφερόμενου. Να γίνουν γραφεία εκδόσεις τουριστικής βίζας μέσω του προξενείου σε συνεργασία με την κυβέρνηση τηςΡωσίας ανά 150 χιλιόμετρα απόσταση το καθένα .Η Ρωσία είναι μια αχανής χώρα οπότε είναι δύσκολο για κάποιων που διαμένει μακριά να φθάσει στο σημείο εκδόσεις της βίζας. Μια ακόμη λύσει η οποία  απαιτεί υποδομές στα αεροδρόμια θα ήταν η έκδοση βίζας στο αεροδρόμιο με την άφιξη . Σημαντικό  σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο εισερχόμενος στη χώρα τουρίστας να γνωρίζει εκ τον προτέρων  τις προϋποθέσεις  για την έκδοση της τουριστικής βίζας.  Έτσι ούτος ώστε  να αποφύγομε φαινόμενα στο να είναι κάποιος  στη  χώρα μας και να μην μπορεί να έχει τη βίζα του. Τα παραπάνω που σας ανέφερα είναι επιγραμματικά και λόγω  χρόνου δεν μπορώ να προβώ σε  λεπτομερής ανάλυση…..

 

Ο κύριος Ιωαννίδης Κωνσταντίνος  αναφέρθηκε  επίσης και στην διάρκεια της τουριστικής βίζας η οποία κατά τη γνώμη του θα πρέπει να γίνει πιο ελαστική κάτω βεβαία από προϋπόθεσης. Τέλος να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι η συμμέτοχη στην συζήτηση των  παραβρισκόμενων ήταν ενθουσιώδεις.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com