Πέτρος Αγγελίδης . Θλίβομαι και αηδιάζω

-λήψης-14.jpg

Έκτακτη  συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες προκειμένου να απαντήσει στα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κοτρώνης οτι γνώριζε για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες .Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος τόνισε οτι θλίβεται και αηδιάζει με τα όσα ακούστηκαν 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΑΓΓΕΛΙΔΗ 

«Αγανακτώ και αηδιάζω από τα ψέμματα του κ.Κοτρώνη. Ποτέ δεν με ενημέρωσε κανείς για την έλευση προσφύγων. Ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά. Όταν λάβαμε όλοι οι Δήμοι το έγγραφο από την κυβέρνηση, προκειμένου να υποδείξουμε χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας, δεν απάντησα και όταν με επισκέφθηκε ο κ.Κοτρώνης τον Ιούλιο στο γραφείο μου, του είπα πως δεν υπάρχουν χώροι στον Δήμο. Του έκανα σαφή τη θέση μου, να μην έρθουν πρόσφυγες στην πόλη. Παρ΄όλα αυτά, ο ίδιος συνοδευόμενος από κάποιον που συστήθηκε ως «Δημήτρης από τη Βρετανία», τον Ιούνιο, επισκέφθηκαν τους ξενώνες Χρυσοπηγής (γεγονός που επιβεβαιώνει η Πρόεδρος τοπικού διαμερίσματος πόλης Σερρών και υπεύθυνη των Ξενώνων Βάσω Μπουρβάνη, λέγοντας πως ο Δημήτρης ήταν μάλλον το πρώην μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τάπας) προκειμένου να δουν και να κρίνουν μόνοι τους, αν είναι σε καλή κατάσταση για να χρησιμοποιηθούν ως camp προσφύγων. Μάλιστα ο κ.Κοτρώνης προσπάθησε να παζαρέψει την κατάσταση. Μου είπε, να τους βοηθήσουμε με το θέμα των προσφύγων και θα μας βοηθήσουν με το θέμα των στρατοπέδων. Του εξήγησα ότι τα δυο αυτά θέματα δεν παζαρεύονται και πως για το θέμα των στρατοπέδων έχουν χρέος να βοηθήσουν και να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση, πράγμα που φυσικά δεν έκαναν. Όταν τελικά βρέθηκα προ τετελεσμένων στο θέμα των προσφύγων, ρώτησα την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή γιατί δεν με ενημέρωσε και μου είπε ότι και η ίδια δεν ήξερε τίποτα».

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τα προσφυγόπουλα και για το αν θα φιλοξενηθούν σε κάποιο σχολείο της πόλης, είπε ότι ούτε γι΄αυτό έχει ενημέρωση, παρά μόνο για 2 παιδάκια ηλικίας παιδικού σταθμού. Για το θέμα, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ και του είπε πως αν αυτά τα παιδάκια δεν στερούν τη θέση από κάποιο ελληνόπουλο και αν δεν τίθενται θέματα υγιεινής, τότε μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάποιο παιδικό σταθμό.

http://www.serrespress.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com