Παναγιώτα Καλότα . Οι Σερραίοι δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας

10269625_1397399160539448_635885625814794073_n.jpg

Τον προβληματισμό της για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας των Σερρών . Αλλά και κατά πόσο είναι έτοιμη η πολιτεία να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων εκφράζει η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και δημοτική σύμβουλος κ Παναγιώτα Καλότα

Διαβάστε τι έγραψε η κ Καλότα

Πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε ως δημοτικό συμβούλιο για την μεταμεσονύκτια άφιξη 480 προσφύγων, εκ των οποίων μάλιστα οι μισοί είναι παιδιά! Μετά απο πρόσκληση του δημάρχου το βράδυ της Παρασκευής, μας ενημέρωσαν δύο συνεργάτες του υπουργού κ. Μουζάλα, ότι είχαν ήδη ξεκινήσει λεωφορεία με πρόσφυγες λόγω έκτακτης ανάγκης, με σκοπό την εγκατάσταση τους στο ΚΕΓΕ. Ταυτόχρονα αλλά και αντιφατικά μας είπαν ότι το κέντρο αυτό ήταν πρόταση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, την υλοποίηση της οποίας δούλεψαν εδώ και καιρό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας με αξιοπρεπείς δομές. Όλα αυτά όμως χωρίς να τα γνωρίζουν επίσημα ούτε η δημοτική αρχή αλλά ούτε κι άλλοι τοπικοί παράγοντες…εν ολίγοις »αποφασίζουμε και διατάζουμε»!
Στην ερώτηση μου σχετικά με την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων (τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν 230 παιδιά) και συγκεκριμένα αν έχει ενημερωθεί ο ιατρικός σύλλογος, το νοσοκομείο ή η διεύθυνση υγείας, η απάντηση ήταν αρνητική! Απλά μας υποσχέθηκαν ότι οι διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις θα επέμβουν άμεσα και ότι θα καταφτάσουν στις Σέρρες οι γιατροί χωρίς σύνορα . Δυστυχώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι, 6η μέρα απο την άφιξη των προσφύγων, δεν φάνηκε κανείς! Με την άμεση ενημέρωση του κ. Βάκαλου, προέδρου του ΙΣΣ και άλλων μελών του ιατρικού συλλόγου, συνάδελφοι βρίσκονται εκεί εθελοντικά από την Κυριακή και εξετάζουν αρρώστους. Αυτό όμως που προσφέρουμε εμείς ως ιατρικό σώμα, είναι ένα κομμάτι της βοήθειας, που χρειάζονται οι πρόσφυγες. Υπάρχει άμεση ανάγκη για βοήθεια από οδοντιάτρους και άλλο υγειονομικό προσωπικό, από παιδαγωγούς για την ψυχαγωγία των παιδιών, για την μεταφορά τους στην πολη και γενικότερα απο κάθε συμπολίτη μας που θέλει να βοηθήσει . Διαισθάνομαι όμως σιγή ιχθύος απο τις αρχές, την περιφέρεια και όλους μας. Γιατί άραγε; Ναι, οι κυβερνώντες έκαναν μεγάλη παράκαμψη, αγνόησαν τους πάντες, όμως οι πρόσφυγες είναι εδώ! Τα παιδια είναι εδώ! οι Σερραίοι δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας! Εάν πρέπει να θυμωσουμε είναι με κάποιους άλλους…. Ας τηρήσουν εκείνοι τουλάχιστον την υπόσχεση τους, ότι δε θα αυξηθεί άλλο ο αριθμός των προσφύγων στην πολη μας και ότι πραγματικά θα οργανώσουν τη δομή στο ΚΕΓΕ, ώστε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια αυτές οι ψυχές, για όσο καιρό θα μείνουν στον τόπο μας.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com