Παναγιώτης Καρίπογλου : Μεταφέρθηκαν ευρήματα της ανασκαφής της Αμφίπολης στην Αθήνα ???

-λήψης-2-20.jpg

Και μιας και το θέμα της (ελληνικής) Μακεδονίας δεν θα ξεχαστεί παρά τα επικοινωνιακά τρικ που βλέπουμε και θα δούμε , ας έρθουμε στο θέμα της ανασκαφής στον λόφο Καστά .
Περιέργως και παραδόξως , στο μνημείο αυτό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από πολιτική βούληση και μόνο , δεν γίνονται πλέον ανασκαφικές εργασίες , λέγεται δε ότι λαμβάνουν χώρα μόνο κάποια έργα αναστήλωσης , παρά το ότι η αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον Τάφο , καθώς και ο Δήμαρχος Αμφίπολης , μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη με κίνδυνο την κατάρρευση και την καταστροφή .
Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών , είχαμε κάποτε εκδώσει ψήφισμα , όπου μεταξύ των άλλων , ζητούσαμε από την Πολιτεία , τα ευρήματα της ανασκαφής να παραμείνουν στην Αμφίπολη και να εκτεθούν στον τόπο που βρέθηκαν .
Παρόλα αυτά , πληροφορίες μας από το Υπουργείο Πολιτισμού , που φτάνουν στα όρια της επιβεβαίωσης , επιμένουν ότι μετακινήθηκαν στην Αθήνα πολλά ευρήματα και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψουν στο Νομό μας και στη Μακεδονία ευρύτερα.
Ρωτούμε κατά συνέπεια , γνωρίζει κάποιος υπεύθυνος , ασχολήθηκε γενικά κανείς , με το θέμα της μετακίνησης των αντικειμένων αυτών στην Αθήνα ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μεταφορά αυτή ; Και εν τέλει , πότε θα επιστρέψουν αυτά στην Αμφίπολη και πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή ;

Παναγιώτης Καρίπογλου

 

Πρόερδος Δικηγορικού Συλλόγου

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top