Παναγιώτης Καρίπογλου : Όταν διαπραγματεύεσαι έχεις καθήκον , να αφήσεις έξω από το μυαλό σου τις ιδεοληψίες

-λήψης-2-8.jpg

Όταν διαπραγματεύεσαι μια συνθήκη ως υπουργός εξωτερικών ή ως πρωθυπουργός , οφείλεις , έχεις δηλαδή ιερό καθήκον , να αφήσεις έξω από το μυαλό σου τις ιδεοληψίες , την άποψή σου για τα γεγονότα που προηγήθηκαν , ακόμη ακόμη πρέπει να προσπερνάς και το δίκαιο που βλέπεις στα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.
Όταν διαπραγματεύεσαι μια συνθήκη που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών σου και των επόμενων γενεών , ΟΦΕΙΛΕΙΣ να εκπροσωπείς τους πάντες και όχι μόνο τους οπαδούς σου , να ζητάς το αδύνατο , να επιδιώκεις το μέγιστο και τελικά να πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό .
Την κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης και της υπογραφής ο Ηγέτης είναι απόλυτα μόνος και συνομιλεί ΜΟΝΟ με την Ιστορία . Έτσι πρέπει .
Αφήνει έξω από τους λογισμούς του τις προσωπικές του απόψεις και τις ενστάσεις του. Δεν είναι ιστορικός , δεν είναι μελετητής ούτε δημοσιογράφος. Εκπροσωπεί το Έθνος και τον Λαό .Αν δεν του αρέσει , παραιτείται .
Στην διαπραγμάτευση με το Κράτος των Σκοπίων , αντιλαμβάνομαι ότι οι εκπρόσωποί μας , χωρίς σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίζονται προδότες και άλλα τέτοια μειωτικά , άφησαν την ιδεοληψία τους και τα δόγματα που είχαν χρόνια χαραγμένα στο μυαλό , να τους παρασύρουν .
Και το αποτέλεσμα είναι ισοδύναμο της προσπάθειας που έκαναν , καθώς «διαπραγματεύονταν» κάτι , στο οποίο δεν πίστεψαν ποτέ .
Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο τελικά του μεγέθους των διαπραγματευτών και του επηρεασμού τους από τις εμμονές και τις σκέψεις που τους βασάνιζαν χρόνια.
Τελικός κριτής , όπως είναι εύλογο και δίκαιο
, ο Λαός και ο Χρόνος .
Ο Ποιητής πάντως το έγραψε από παλιά :
«Χρωστάτε
και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί» .

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top