Πασχάλης Τόσιος : Η λογική του αντιμνημονίου είναι παρελθόν, η λάσπη όμως έμεινε !

-λήψης-1-21.jpg

Για όλους και όλα μίλησε ο πρώην υποψήφιος Βουλευτής Σερρών και μέλος της Συντονιστικής γραμματείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Πασχάλης Τόσιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σερρών και τον Λεωνίδα Κασάπη.

Ο κ. Τόσιος αναφέρθηκε στον ρόλο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, τις προτάσεις που καταθέτει μαχητικά και μεταρρυθμιστικά το Κίνημα.

«Μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μεταρρύθμιση σημαίνει ρήξη με κάποια κατεστημένα, όπως ήταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η Διαύγεια και ο Οικονομικός Εισαγγελέας που ήταν ενέργειες της Κυβέρνησης Παπανδρέου»

Επίσης καυτηρίασε την στάση των ΜΜΕ και των υπόλοιπων κομμάτων να «πολεμήσουν» τον Γιώργο Παπανδρέου στη λογική του αντιμνημονίου, το οποίο βέβαια είναι παρελθόν, η λάσπη όμως έμεινε και δηλητηρίασε δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και τόνισε την ανάγκη για την κατάθεση πολιτικών προτάσεων, ώστε να βρεθούν λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία:

«Η πολιτική συζήτηση και ο διάλογος περί οργανωτικής δομής και δράσης συνεχίζεται καθώς τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα από ποτέ. Όσο πιο μεγάλα είναι τα ζητήματα τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να υπάρχουν και πολιτικές προτάσεις από πολιτικούς οργανισμούς όπως είναι το Κίνημα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε αυτή την αντιμετώπιση από το πολιτικό σύστημα αλλά και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τόσιος αναφέρθηκε στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου και δυστυχώς δεν προχώρησαν οι επόμενοι, και διακόπηκε αυτή η πορεία: «Πολλά πράγματα που ήταν ζητούμενα για την Ελληνική διοίκηση, για το Ελληνικό Κράτος δημιουργήθηκαν επί Πρωθυπουργίας Παπανδρέου. Μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μεταρρύθμιση σημαίνει ρήξη με κάποια κατεστημένα, όπως ήταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η Διαύγεια και ο Οικονομικός Εισαγγελέας που ήταν ενέργειες της Κυβέρνησης Παπανδρέου που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν φτάνουν όμως αυτά, το ζήτημα είναι να μπουν κανόνες, όμως αυτή η πορεία σταμάτησε».

Ακόμα τόνισε την αρνητική εξέλιξη που έφεραν ακυρώσεις προσπαθειών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, με τροπολογίες εξπρές, ευνοώντας μεγάλα συμφέροντα. (βλεπ.νόμο περί κοινών μετοχών για τις τράπεζες) αλλά και την απογοήτευσή του για την «δυσκίνητη», «απρόθυμη» και «ανέτοιμη» Ευρώπη για σειρά πραγμάτων που η χώρα μας τα «νιώθει» έντονα , όπως η κρίση και το προσφυγικό.

«ο διάλογος για συνεργασία είναι καλοδεχούμενος αλλά πρέπει να είναι πάνω σε θέσεις και απόψεις που θα υπηρετηθούν από κοινού και θα αφορούν την κοινωνία, καθώς προσωπικές στρατηγικές δεν αφορούν κανέναν»

Σημείωσε την απογοήτευσή του για την επικράτηση του λαϊκισμού και της υποκρισίας στο πολιτικό σύστημα, που απέτρεψε την εθνική συνεννόηση τότε που ήταν απαραίτητη το 2010 και τέλος τοποθετήθηκε για το αν το Κίνημα προτίθεται να συνεργαστεί ξανά με ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ , όπου δήλωσε ο κ. Τόσιος την ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Συνεννόησης σύμφωνα με το οποίο το Κράτος θα προσπαθήσει να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα και ότι ο διάλογος για συνεργασία είναι καλοδεχούμενος αλλά πρέπει να είναι πάνω σε θέσεις και απόψεις που θα υπηρετηθούν από κοινού και θα αφορούν την κοινωνία, καθώς προσωπικές στρατηγικές δεν αφορούν κανέναν!

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top