Πασχάλης Τόσιος . Με προβοκάτσιες δεν γίνεται πολιτική

unnamed.jpg

Με προβοκάτσιες από δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, δεν γίνεται πολιτική. Προς όσους επιμένουν στην ύπαρξη παρασκηνιακών κινήσεων και συμφωνιών: δεν επιχειρήθηκαν, δεν έγιναν και δεν θα γίνουν από το Κίνημα. Ποτέ», σημειώνουν. «Το Κίνημα και ο Πρόεδρός του, δεν θα παρεκκλίνουν από τις δέουσες πρωτοβουλίες, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί επίσημα», καταλήγουν, «τελεία και παύλα».

Οι πρωτοβουλίες εξάλλου είναι γνωστές. Ήδη, σε εκκρεμότητα είναι μία συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο φορέων, προκειμένου να παραδοθεί εκ μέρους του Κινήματος τόσο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και σε άλλα κόμματα του χώρου πάντως, ένα κείμενο, εν είδει προγραμματικού υλικού, πάνω στο οποίο θα μπορέσει να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας. Πρόκειται για το κείμενο που είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί από το Αύγουστο ακόμα, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες της Επιτροπής Διαλόγου που είχαν συστήσει από κοινού τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Τα στελέχη του Κινήματος, από τότε ακόμα είχαν διαφωνήσει με την ‘ιδέα’ μία Επιτροπή να υπαγορεύει στους αρχηγούς κομμάτων τι θα κάνουν και εκ του αποτελέσματος, μάλλον δικαιώθηκαν. Παραμένουν όμως πιστοί στη δέσμευσή τους να παραδώσουν τις δικές τους προτάσεις σε κείμενο, το οποίο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμο και θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης από την οποία και θα προκύψει κατά πόσον μπορούν να συνεργαστούν οι δύο φορείς, χωρίς πάντως ο ένας να απορροφηθεί από τον άλλο. Σε καμία περίπτωση, εξάλλου, στο Κίνημα δεν συζητούν για προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Είναι γνωστές οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα συνεργασιών στην παρούσα συγκυρία για την χώρα. Στο Κίνημα όμως δεν συζητούν κάτι άλλο από τη διατήρηση των πολιτικών οντοτήτων ως έχουν στη συζήτηση για έναν συνασπισμό του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με όσα κόμματα επιθυμούν να μπουν σε αυτόν τον διάλογο, ακόμα και με το Ποτάμι από τη στιγμή που αυτοπροσδιορίζεται στον ευρύτερο χώρο

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com