ΠΕ Σερρών : Πρόγραμμα κατάρτισης «Οινοχόος-Sommelier»

-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΟΙΝΟΧΟΟΣ-007.jpg

Η μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία του οίνου, ο τρόπος παραγωγής του αλλά και οι πολλές ποικιλίες που αναπτύσσονται στο εξωτερικό , στην Ελλάδα και κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν από ειδικούς, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης με τον τίτλο «Οινοχόος-Sommelier».

Πρόκειται για μία δράση που υλοποιεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, και σ’ αυτήν συμμετέχουν 25 άτομα που εργάζονται στο χώρο της εστίασης, σε καταστήματα των Σερρών.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα άκουσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον γεωπόνο Δημήτρη Νιζάμη να τους μιλά για την ιστορία του κρασιού και να εστιάζει στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στις ποικιλίες των Σερρών.

Ακολούθως, τοπικοί παραγωγοί όπως το Κτήμα Μελίδου από το Σιδηρόκαστρο και το Κτήμα Gazoritis από τον Γάζωρο, παρουσίασαν τις ετικέτες τους και έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν τα προϊόντα τους μέσα από τη διαδικασία της γευσιγνωσίας.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Αραπάκης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την προβολή του τοπικού οίνου των Σερρών που είναι άρτιας ποιότητας και ήδη έχει αρχίσει να διεισδύει και στις ξένες αγορές.

Μέσω του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τα σερραϊκά κρασιά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνουν γι’ αυτά τους πελάτες των καταστημάτων στα οποία εργάζονται, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην καθιέρωση του σερραϊκού κρασιού.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος όλων των περιοχών, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με παρουσιάσεις και από άλλους τοπικούς παραγωγούς, ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλα προγράμματα που θα αφορούν επίσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top