Προμαχώνας : Διπλό χτύπημα στο λαυθρεμπόριο καυσίμων και ποτών

d76d8d8bb71e28c1c0abc8fd439d7571_XL.jpg

Δύο μεγάλες επιτυχίες στον πόλεμο με τα κυκλώματα λαθραίων καυσίμων και ποτών από τον Προμαχώνα κατάφεραν οι Τελωνειακές Αρχές Σερρών…

Στο πλαίσιο ελέγχων η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών δέσμευσε Βουλγάρικο βυτιοφόρο όχημα , το οποίο μετέφερε 25.280 λίτρα χημικού προϊόντος – για χρήση σε βιομηχανίες χρωμάτων και βερνικιών, που δεν υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις –  με αποστολέα βουλγάρικη εταιρεία και παραλήπτρια ελληνική ατομική επιχείρηση με έδρα την Κατερίνη. Μετά από την έρευνα που διεξήγαγαν οι Τελωνειακοί διαπιστώθηκε ότι το μεταφερόμενο εμπόρευμα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για νόθευση καυσίμων.

Οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 33.000 ευρώ

Κατασχέθηκε το  εμπόρευμα και το βυτιοφόρο όχημα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε  σε βάρος των υπαιτίων προσώπων για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.

 

Φορτίο με 1.634 αλκοολούχα ποτά (1.524 φιάλες μπύρας και 110 φιάλες διάφορα αλκοολούχα), συνολικής περιεκτικότητας 967,86 λίτρων, προερχόμενες από την Βουλγαρία με προορισμό την Μάλτα, κατέσχεσαν οι υπάλληλοι της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών διότι δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία περί ενδοκοινοτικής διακίνησης σύμφωνα με το Νόμο.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κατοχή εντός της ελληνικής επικράτειας για εμπορικούς σκοπούς, καθώς η ποσότητα υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοτικό όριο για ίδια χρήση, για την οποία δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες τελωνειακές διαδικασίες.

Το φορτηγό με το οποίο έγινε η μεταφορά κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων ενώ σε βάρος των υπαιτίων θα υποβληθεί δικογραφία προς τον κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top