Προς Βουλευτές, Αντιπεριφερειάχη, Δημάρχους, Επιμελητήριο και «λοιπούς φορείς» : Τελικά τα κανάλια των Σερρών θα παραμείνουν στην Ανατ.Μακεδονία – Θράκη ;

kanalia-tv.jpg

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Από Τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο

Προς Βουλευτές, Αντιπεριφερειάχη, Δημάρχους, Επιμελητήριο και «λοιπούς φορείς» :  Τελικά τα κανάλια των Σερρών θα παραμείνουν στην Ανατ.Μακεδονία – Θράκη ;

Οι εποχές αλλάζουν, αλλάζουν και οι συνήθειες. Αλλάζουν οι νοοτροπίες, αλλάζουν και τα ονόματα. Έτσι, ο Νομός Σερρών έγινε Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Δεν ξέρω, αν αυτή, η αλλαγή του ονόματος, σηματοδοτεί και αλλαγές στη διοίκηση, στις χρηματοδοτήσεις ή στην οριοθέτηση των περιοχών, γνωρίζω όμως πως από τις δύο μικρές λέξεις – Νομός Σερρών – πρέπει να λέμε τώρα το μακρόσυρτο – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο και η οποιαδήποτε αλλαγή πάντοτε έχει και τις δυσκολίες της.

Εκείνο στο οποίο πρέπει να σταθούμε, να ερευνήσουμε, να ανησυχήσουμε, να «πονηρευτούμε», είναι άλλο.  Είναι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συμπεριλήφθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) ενώ γεωγραφικά ανήκουμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κάποιοι είπαν ότι αυτό μας συμφέρει, διότι η ΠΚΜ παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης, ότι κοντά και μαζί με τον ισχυρό και τον μεγάλο τα οφέλη μπορεί να είναι περισσότερα. Το δεχθήκαμε αν και οι χρηματοδοτήσεις ενισχύουν άλλες Περιφερειακές Ενότητες κι όχι αυτή των Σερρών.

Όταν όμως ήρθε η ώρα των «τηλεοπτικών οικοπέδων», η πολύπαθη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πήγε και πάλι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Φταίει η Digea; Φταίνε οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που δεν διεκδίκησαν, φταίνε άλλοι παράγοντες που αδιαφόρησαν; Πώς όμως γινόμαστε «μπαλάκι» στα χέρια κάποιων  και τη μία μεταφερόμαστε ανατολικά και την άλλη δυτικά είναι ένα ερώτημα. Και πώς τα συμφέροντά μας, ως Περιφερειακή Ενότητα, τη  μία φορά είναι από εδώ και την άλλη από εκεί, κι αυτό είναι ένα ερώτημα επίσης !

Πιστεύω, ότι το τηλεοπτικό οικόπεδο της ΠΚΜ έχει περισσότερες ευκαιρίες για προβολή αλλά δίνει και επιπλέον δυνατότητες μεγαλύτερης και καλύτερης ενημέρωσης. Δυστυχώς, απλώς ακολουθούμε τις εξελίξεις, ούτε συμβάλλουμε ούτε καθορίζουμε αυτές.

Περιμένω από τους «φορείς» του τόπου μου, που ειρήσθω εν παρόδω, αρέσκονται να κάθονται συχνά-πυκνά σε στρογγυλά τραπέζια συσκέψεων να ενεργοποιηθούν και να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα για το εν λόγω θέμα.

dsc01884

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com