Π.Ε Σερρών : Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Smyrni_1922.jpg

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν  στην Π.Ε Σερρών  εκδηλώσεις για την ημέρα  μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας .

Η 14η Σεπτεμβρίου  κάθε έτους καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής μνήμης της  γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

-Γενικός σημαιοστολισμός

Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. κ’ Ν.Π.Ι.Δ. καταστήματα από  την 8η πρωινή της 16ης Σεπτεμβρίου μέχρι τη δύση  του ηλίου ημέρα εθνικής μνήμης.

-Θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια Κτίρια και το Δημοτικό Κατάστημα

Και το Δημοτικό Κατάστημα κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου 2018.

ΩΡΑ 10.00      – Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης     Σερρών  και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος και θα συμπαρασταθεί   ολόκληρος ο Ιερός  κλήρος της πόλης.

-Ομιλία με τίτλο: «Η Μικρασιατική καταστροφή στη νεοελληνική λογοτεχνία» από την κα Μαρία Καραθανάση φιλόλογο- μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών  Ν. Σερρών.

ΩΡΑ 10.30    – Μετάβαση στον ανδριάντα του Ιερομάρτ. Χρυσοστόμου Επισκόπου       Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

– ΄Εναρξη τελετής

-Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων  Ν. Σερρών και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

– Σιγή ενός λεπτού.

– Εθνικός ΄Υμνος.

Τέλος τελετής.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top