Π.Ε Σερρών : Καμπανάκι για το δημογραφικό -μείωση των νηπίων και των μαθητών της Α δημοτικού

-24.jpg

Σε εκτίμηση των νέων δεδομένων με τα οποία ξεκινά η σχολική περίοδος προχώρησε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλης Στεφάνου. Ανέφερε στο «Σ.Θ.» ότι η χρονιά ξεκίνησε με το 95% του εκπαιδευτικού προσωπικού να βρίσκεται στις θέσεις του αλλά με ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, την παράλληλη στήριξη, τη ειδική αγωγή και ορισμένες ειδικότητες(θεατρολόγοι, γυμναστές και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής).Απαρίθμησε ως  αρνητικά της φετεινής χρονιάς σε τοπικό επίπεδο τα εξής :

Α. Τη μείωση των μαθητών στα νηπιαγωγεία σε ποσοστό 20%

Β. Τον υποβιβασμό των σχολείων Βαμβακοφύτου και Πρώτης από 6ο σε 4ο θέσια και του Δημοτικού Σχολείου Ανω Καμήλας από 4ο σε 2ο θέσιο

Γ. Τη μείωση των μαθητών της πρώτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου γεγονός που οφείλεται στο Δημογραφικό πρόβλημα που είναι έντονο στο Νομό Σερρών από το 2010.

Δ.  Ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή γιατί είμαστε ο μοναδικός Νομός που δεν εντάχθηκε σε αυτήν κανένας Δήμος

Δυσλειτουργία επιφέρει  η κατάργηση των σχολικών συμβούλων

Σε πανελλαδικό επίπεδο υπενθύμισε ότι διανύουμε την 7η χρονιά χωρίς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και εκτίμησε ως πλέον μελανό σημείο ότι φέτος δεν έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γιατί οι σχολικοί σύμβουλοι καταργήθηκαν και δεν έχουν αναπληρωθεί μέχρι τώρα από τον νέα δομή που δημιουργήθηκε.«Αυτή την στιγμή υπάρχει μία δυσλειτουργία αφού δεν ισχύει ούτε το παλιό, ούτε το νέο καθεστώς».Οσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για την  Παιδεία ο Πασχάλης Στεφάνου μας δήλωσε ότι εξήγγειλε νέους διορισμούς άμεσα, χωρίς να προσδιορίζει το πότε και  ο αριθμός των υπο πρόσληψη εκπαιδευτικών υπολείπεται κατά πολύ σε αριθμό σε σχέση με αυτούς που εξήγγειλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι υπουργοί του.Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τέλος ζήτησε να καταργηθούν οι νόμοι Φίλη και Γιαβρόγλου και να ξεκινήσει επιτέλους η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

 http://sertharros.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top