Σέρρες : Αλαλούμ στο Κίνημα Αλλαγής για τους συνέδρους

0c0193b7.jpg

Εκ νέου αλλαγή στον ανακοινωθέντα οδικό χάρτη για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Μαρτιου, ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή μια νέα πρόταση του, σχετικά με την ανάδειξη των συνέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δυο ομόφωνες αποφάσεις του oργάνου, στις συνεδριάσεις των οποίων μετείχε και ο ίδος ο επικεφαλής του Ποταμιού, το 50% περίπου των συνέδρων θα είναι εκλεγμένοι. Σημειώνεται ότι συνολικά οι σύνεδροι θα υπερβούν τις 5.000 (διορισμένοι, αριστίνδην πρώην βουλευτές, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και 300 σύνεδροι που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης).

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αντιπροσωπευτικότητας, φέρεται να προτείνει αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των συνέδρων που έχει συμφωνηθεί να είναι εκλεγμένοι.

Σύμφωνα με την πρόταση, το κάθε κόμμα και συλλογικότητα που συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, να μπορούν να επιλέξουν τα ίδια την εσωτερική διαδικασία, με την οποία θα αναδείξουν τον αριθμό των εκλεγμένων συνέδρων που τους αναλογεί, με βάση τις ποσοστώσεις που έχουν συμφωνηθεί. Δηλαδή, είτε μέσω κάλπης είτε κατόπιν διορισμού. Εναλλακτικά προτείνεται να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός συνέδρων που θα προκύψουν με κλήρωση ή να υπάρξει αύξηση των ποσοστώσεων ανά κόμμα.

Καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αναμένεται να επηρεάσει κατά πολύ τη σύνθεση του συνεδρίου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ φέρονται να διαφωνούν με την πρόταση Θεοδωράκη, ενώ αντίθετα εμφανίζονται και τα στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Καμίνη.

Τα ίδια στελέχη μάλιστα παραπέμπουν στις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και κάνουν λόγο για πισωγύρισμα, στην περίπτωση που υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση.

Κύκλοι μάλιστα της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι όσον αφορά τον τρόπο εκλογής, δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι ισχύουν στο ακέραιο οι αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, η σχετική πρόταση προκαλεί αντιδράσεις και σε μεσαία στελέχη, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που στρέφουν τα βέλη τους κατά του Σταυρου Θεοδωρακη

Ενδεικτική του κλίματος τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, Γιάννης Λίτινας.

 

Μαθαίνω πως ο Σταύρος Θεοδωράκης διαφωνεί με την εκλογή ακόμα και των 2000 στους 5000 συνέδρους, κάτι που για εμένα είναι ήδη εντελώς λανθασμένο.
Σταύρο μου, άκου να σου πω φιλικότατα: εδώ που ήρθες, θα συνηθίσεις στη Δημοκρατία και στις κατακτήσεις αυτού του χώρου.
Κατακτήσεις που και τώρα ήδη αλλοιώνονται επειδή κάποιοι λίγοι έτσι αποφασίζετε σε κλειστά δωμάτια, γιατί κάποιοι φοβάστε να πείτε πως δεν τολμάτε να αφήσετε τους 210.000 – για τους οποίους πανηγυρίζατε – να σας π

Δείτε περισσότερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, γραμματείς οργανώσεων ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν κείμενο, με το οποίο θα εκφράζουν τη διαφωνία τους, στην περίπτωση που οι σύνεδροι δεν εκλεγούν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, στην οποία ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να εκφράσει εκ νέου τις ενστάσεις του.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/alaloum-sto-kinima-allagis-apo-protasi-theodoraki-gia-tous-sinedrous

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top