Σέρρες: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία με ομιλητές Πελαγίδη και Λυγερό

serres_genoktonia_afisa.jpg

Στις 19 Μαΐου οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Σερρών με την υποστήριξη τηςΠεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σερρών διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Στις 19:30 από την πλατεία Δικαστηρίων θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Στάθης Πελαγίδης και ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός. «Από τα νεοτουρκικά εγκλήματα λευκού θανάτου στα κεμαλικά εγκλήματα ερυθρού θανάτου» είναι το θέμα της ομιλίας του πρώτου, ενώ ο Ν. Λυγερός θα αναφερθεί στην στρατηγική αντιμετώπιση της Γενοκτονίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νομού Σερρών, ενώ χορευτές θα παρουσιάσουν χορούς της Πάφρας και τον πυρρίχιο.

Τη διοργάνωση «υπογράφουν» η Εύξεινος Λέσχη Νομού Σερρών, η Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου, και οι ποντιακοί Σύλλογοι Ακριτοχωρίου, Αναγέννησης, Βυρώνειας, Επταμύλων, Θερμών, Θρακικού-Ομαλού, Καστανούσας, Λευκώνος, Λιθοτόπου, Μετάλλων, Ν. Πάφρας, Παφραίων Σιντικής, Πετριτσίου, Πλατανακίων, Ρόδοπολης, «Κομνηνοί» Σιδηροκάστρου, Σκοπιάς και Χειμάρρου.

http://www.pontos-news.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com