Σέρρες : Η ερώτηση σας ……..προωθείται

-ποσότητες-πατάτας.jpg

Για 2η φορά δηλώνει «κώλυμα» ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή για σημαντικά και επείγοντα ζητήματα που αφορούν τις αδιάθετες ποσότητες πατάτας στις κοινότητες Ορεινής και Άνω Βροντούς Νομού Σερρών Σύμφωνα με ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, την εβδομάδα που πέρασε, όπως και την προηγούμενη αναβλήθηκε η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Υπευθύνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτή Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαιτίας κωλύματος του αρμόδιου Υπουργού.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Τζελέπη  αφορά την απορρόφηση της αδιάθετης ποσότητας πατάτας 30.000 τόνων των Κοινοτήτων Ορεινής και Άνω Βροντούς Ν. Σερρών, όπως επίσης και την στήριξη των παραγωγών εν λόγω κοινοτήτων είτε με  τη χρήση του Κανονισμού de Minimis, είτε με την αγορά των αδιάθετων ποσοτήτων πατάτας, ως επισιτιστική βοήθεια για άπορους-πρόσφυγες, είτε με την συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την σίτιση του Ελληνικού Στρατού.

Η απαράδεκτη πρακτική που φαίνεται ότι  καθιερώνεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τους κκ. Αποστόλου και Κόκκαλη, είναι ενδεικτική για την Κυβέρνηση, αφού όχι μόνο υποβιβάζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή αλλά αποδεικνύει  την Κυβερνητική αδιαφορία για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Διαβάστε περισσότερα »

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top