Σέρρες : Καλά που ήταν και ο Βλάχος

31770162_10204355353161012_5710338309146804224_n.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που διαθέτει η Bόρεια Ελλάδα είναι το αυτοκινητοδρόμιο που λειτουργεί από το 1998 στην πόλη των Σερρών. Ήταν η χρονιά που ο τότε δήμαρχος Ιωάννης Βλάχος πραγματοποιούσε τα εγκαίνια, κάνοντας πανευτυχείς τους χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Την εποχή εκείνη η ιδέα κατασκευής μιας πίστας και μάλιστα με χρήματα των δημοτών φάνταζε εξωπραγματική και συνάμα… τρελή, καθώς οι Σερραίοι δημότες δεν αναγνώρισαν το τεράστιο έργο και έριξαν μαύρο (στις επερχόμενες εκλογές) στον δήμαρχο που το έφτιαξε. 

Εισροή χρημάτων στην πόλη

Τα χρόνια όμως πέρασαν, το αυτοκινητοδρόμιο ωρίμασε και τα οφέλη γίνονταν πιο εμφανή χρόνο με τον χρόνο. Ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, και παράλληλες θέσεις εργασίας ήταν στοιχεία που ανάγκασαν και τους πλέον δύσπιστους να αναγνωρίσουν τη σημασία του έργου. Οι αθλητές από Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο ήταν η απόδειξη ότι τα Σέρρας μπορούσαν να γίνουν το επίκεντρο της Ελλάδας και φυσικά μια σύγχρονη πόλη. Οι αθλητικές συναντήσεις και μάλιστα με παγκόσμιο ενδιαφέρον ανέβασαν το επίπεδο και η εισροή χρημάτων στην πόλη έφερνε χαμόγελα… 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top