Σέρρες : Με επιτυχία η ημερίδα για «Φύλο και εκπαίδευση»

bc5c8691.jpg

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν Ημερίδα που συνδιοργανώσαν στις Σέρρες με τίτλο:  «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Η Ημερίδα απευθυνόταν στα στελέχη της εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση ως βασικός μηχανισμός παραγωγής γνώσης  παράγει και αναπαράγει έμφυλους καταμερισμούς και ανισότητες. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εξίσου δομικό παράγοντα δημιουργίας και προαγωγής της έμφυλης ισότητας υπό το πρίσμα μιας ολιστικής και διεπιστημονικής προσέγγισης. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται  διαρκής και συστηματική μελέτη της σχέσης φύλου  και  εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της πολυεπίπεδης συναρμογής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη και η αναγκαιότητα  εισαγωγής του στην εκπαίδευση, ως βασικού ερμηνευτικού εργαλείουστην προώθηση της έμφυλης ισότητας, της  δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι επιμέρους  στόχοι της Ημερίδας προσδιορίζονταν ως εξής:

–          η ανάδειξη της πολυεπίπεδης σχέσης Φύλου και Εκπαίδευσης

–          η αναγνώριση της αναγκαιότητας διάχυσης της οπτικής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη

–          η παρουσίαση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και δράσεων για ζητήματα Φύλου και έμφυλης ισότητας

–          η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων-κηδεμόνων, των μαθητών/τριών και  η συμμετοχή τους σε δράσεις που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας.

Η Ημερίδα πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών (09:30π.μ.- 13:30μ.μ.)

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top