Σέρρες .Με επιτυχία η μουσική διαμαρτυρία για την υγεία

0813208b.jpg

Οι σύλλογοι που απαρτίζουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Φαρμακοποιών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σερρών:

Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Σερραίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση – διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε στην Πλ. Ελευθερίας, με σκοπό την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, του φαρμάκου ως κοινωνικό αγαθό.

 

Χαιρετίζουμε τους διάφορους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους μεμονωμένους αγωνιστές συνδικαλιστές του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και με διάφορους τρόπους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.

 

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία και με τη δουλειά τους και το μεράκι τους μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο βράδυ.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τα συγκροτήματα: ΄΄Πατριώτες της μάνας γης΄΄, ΄΄chicwars΄΄, ΄΄Stompbox΄΄, ΄΄Bloody bullets΄΄, ΄΄Occ rock΄΄, ΄΄Εραστές της μουσικής΄΄. Την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα: ΄΄Τα κορίτσια του δρόμου΄΄.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το συγκρότημα ΄΄Εραστές της μουσικής΄΄ για τις δωρεάν υπηρεσίες ήχου που μας προσέφεραν.

 

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν:

 

Ο Παπαμιχάλης Βαγγέλης

Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών

 

Ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της εφαρμογής των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων στην υγεία. Ενώ τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλου του λαού στην προσπάθεια να μην επιτραπεί η απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας στο νομό μας.

 

Ο Χουβαρδάς Γιάννης

Πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών

 

Ο οποίος αναφέρθηκε στις μειώσεις των αναπηρικών συντάξεων, στον κίνδυνο που υπάρχει για τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, στο δυσβάστακτο κόστος των ιατρικών εξετάσεων, του ιατρικού και αναπηρικού εξοπλισμού, των φυσικοθεραπειών, της αποκατάστασης, του φαρμάκου κ.α. Επεσήμανε την ανάγκη συμπόρευσης όλου του λαού μαζί με τη συντονιστική επιτροπή για να ανατραπούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, και της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία και πρόνοια, τον κοινωνικό χαρακτήρα του φαρμάκου προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η Μουλιάρα Αγγελική

Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Σερρών

 

Η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευτεί το τμήμα χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών καθώς και στην ανάγκη να προσληφθεί άμεσα ογκολόγος. Ενώ στηλίτευσε τη διαχρονική στάση των κυβερνήσεων να εμπαίζουν τα αιτήματα τους. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

Η Λασκούδη Σοφία

Μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Σερρών

Η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη το φάρμακο να παραμείνει κοινωνικό αγαθό και στον κίνδυνο που υπάρχει για την υγεία  των καταναλωτών εξαιτίας της πλήρης παράδοσης του κλάδου  στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αρνητική για τους καταναλωτές εξέλιξη τα σούπερ- μάρκετ να πουλάνε φάρμακα – μυσυφα.

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης- της δημόσιας υγείας και πρόνοιας- του κοινωνικού χαρακτήρα του φαρμάκου -της πλήρης εμπορευματοποίησης τους. Πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το επόμενο διάστημα και με άλλες ενέργειες:

 

Θα επιδιώξουμε την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του λαού ενάντια στις αρνητικές εξελίξεις που αναμένονται από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

 

Θα επιδιώξουμε τη διεύρυνση της Συντονιστικής Επιτροπής με όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες και μεμονωμένους αγωνιστές που βρίσκονται σε στενή και άμεση σχέση με ευπαθείς ομάδες, χρονίως πάσχοντες, τις δομές υγείας και πρόνοιας του φαρμάκου, στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης το Φλεβάρη.

 

Στην ίδια βάση θα επιδιώξουμε το συντονισμό και τη συνεργασία και με άλλους συλλόγους, σωματεία, συλλογικότητες και μεμονωμένους αγωνιστές του νομού, αφού η υγεία, η πρόνοια, η ασφάλιση, το φάρμακο είναι ζητήματα που αφορούν το σύνολο του λαού.

 

Θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα συντονισμού της δράσης σε επίπεδο Β. Ελλάδος αλλά και πανελλαδικά.

 

Οι φορείς που διοργάνωσαν τη συναυλία:

 

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών

Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών

Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών

Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Σερρών

Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Σύλλογος Πασχόντων εκ Μεσογειακής Αναιμίας Ν. Σερρών

Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ν. Σερρών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Σερρών

 

Οι φορείς που στήριξαν τη συναυλία

 

Το νομαρχιακό τμήμα Σερρών της ΑΔΕΔΥ Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ν. Σερρών,  Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών, Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών, Η  ΕΛΜΕ Σερρών, Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών ΄΄Εμμανουήλ Παππάς΄΄, Το Σωματείο Εργαζομένων στην Π.Κ.Μ (Π.Ε. Σερρών), Ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Σερρών.

 

. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ν. Σερρών

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com