Σέρρες; : Ο καφές δεν ήταν .. από την Βραζιλία

coffee.jpg

A visitor checks coffee beans at the 'International Coffee Festival 2007' in Bangalore February 24, 2007. REUTERS/Jagadeesh Nv/Files

Δυο τόνοι και 300 κιλά στιγμιαίο καφέ κατέσχεσαν οι Τελωνειακές Αρχές  Σερρών, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Ο καφές σε 4.200 συσκευασίες των 550 γραμμαρίων η κάθε μια καθώς  908 χάρτινες συσκευασίες έφερε το σήμα μεγάλης επώνυμης εταιρείας, αλλά μετά από πραγματογνωμοσύνη διαπιστώθηκε πως δεν ήταν γνήσιος.

Αποστολέας των εμπορευμάτων ήταν Βουλγαρική Εταιρεία με έδρα το BLAGOEVGRAD – BG και παραλήπτης ατομική επιχείρηση με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Επί πλέον για την ενδοκοινοτική διακίνηση δεν είχαν τηρηθεί οι Τελωνειακές διατυπώσεις – διαδικασίες που προβλέπονται για τον καφέ , που ως γνωστόν από 1 Ιανουαρίου 2017 ανάλογα με το είδος εκτός από τον Φ.Π.Α.  υπόκειται και σε Φόρο Κατανάλωσης ως εξής :

α) στον μη καβουρδισμένο καφέ 2 ευρώ ανά κιλό.

β) στον καβουρδισμένο καφέ 3 ευρώ το κιλό.

γ) στον στιγμιαίο καφέ 4 ευρώ το κιλό.

δ)στα παρασκευάσματα με βάση εκχυλίσματα-αποστάγματα ή συμπυκνώματα καφέ 4ευρώ ανά κιλό

Οι αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις υπολογίστηκαν στο ποσό των 18.110 ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης και το φορτηγό μέσο μεταφοράς.

Από το Τελωνείο Σερρών σε βάρος των εκπροσώπων της αποστέλλουσας εταιρείας, της παραλήπτριας και του οδηγού, υποβλήθηκε δικογραφία για πλαστογραφία για χρήση πλαστών εγγράφων και για λαθρεμπορία.

http://www.ert.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com