Σέρρες : Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Oscar Bronner για τον Λέοντα της Αμφίπολης

liontariamphipolisvivlioparousiash1.jpg

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών οργάνωσαν,  στο Ζιντζιρλί Τζαμί  Σερρών , με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης ,παρουσίαση του δίγλωσσου πλέον  βιβλίου του Oscar BroneerThe Lion monument atAmphipolis,  «Το μνημείο του Λέοντα στην Αμφίπολη».

Για το Μνημείο του Λέοντα στην Αμφίπολη, φέτος που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την αποκατάστασή του, μίλησε εμπεριστατωμένα η κ. Πηνελόπη Μάλαμα, αρχαιολόγος,  προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και για το βιβλίο του  OSCAR BRONEER στην Ελληνική του πλέον μετάφραση, που πραγματοποίησε η πρώην  υποδιευθύντρια της Γενναδίου βιβλιοθήκης κ. Σόφη Παπαγεωργίου, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η κ. Σύλια Ζέττα,φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημή- τριος Δημούδης και ο ιδιοκτήτης του Εκδοτικού Οίκου” Αρμός”, o Σερραίος  κ. Γεώργιος Χατζηιακώβου που το εξέδωσε. Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου, και παρέστησαν  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά      κ. Δημήτριος Νότας, ο πρ. νομάρχης και αρχηγός της ελάσσονος αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων  και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΠΡΟΟΔΟΣ

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com