Σέρρες : Ποιο κόμμα ζητά να ¨¨ξηλωθεί ¨¨ η καλλιέργεια βαμβακιού

-λήψης-6-4.jpg

Χρόνια είχαμε να διαβάσουμε μία τόσο – απροκάλυπτα και ξεκάθαρα – αντιαγροτική και αντιβαμβακοπαραγωγική θέση κι άποψη!

Η «Δημιουργία Ξανά», το κόμμα που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έλαβε 0,53%, ζητά, εμμέσως πλην σαφέστατα, το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!

Ιδού η εξόχως αντιβαμβακοπαραγωγική θέση κι άποψη (πατήστε εδώ):

Ας μάθουν λοιπόν, εκεί στη «Δημιουργία Ξανά», πως η βαμβακοκαλλιέργεια έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα μας:

  • Σχετικά με τις συνθήκες άρδευσης του βαμβακιού τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθείνέες μέθοδοι ποτίσματος που εξοικονομούν μεγάλες ποσότητες νερού (στάγδην άρδευση).
  • Θα μπορούσε βέβαια και η πολιτεία, πριν ή μετά τα μνημόνια, να κατασκευάσειυδατοδεξαμενές συλλογής των όμβριων υδάτων που το χειμώνα (χωρίς αυτές) καταλήγουν (δυστυχώς) στη θάλασσα.
  • Σε σύγκριση με το καλαμπόκι ή το τριφύλλι ή τα τεύτλα που θέλουν πολλαπλάσια ποσότητα νερού,το βαμβάκι είναι σαφέστατα η ολιγότερο υδροβόρα καλλιέργεια… Εκτός κι αν η «Δημιουργία Ξανά» θέλει να «ξεπατώσουμε και τα καλαμπόκια, και τα τριφύλλια;
  • Το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό βαμβάκι,εμπεριέχει και ενσωματώνει ΑΞΙΕΣ, καθιστώντας το απολύτως ανταγωνιστικό με τα προσφερόμενα βαμβάκια (παγκοσμίως)
  • Toβαμβάκι συνεισφέρει και στη μείωση της υπερθέρμανσης: σκεφτείτε έναν κάμπο, το καυτό καλοκαίρι, χωρίς βαμβάκι αλλά με καλλιέργεια με μικρότερη φυλλική επιφάνεια ή χέρσο!
  • Το βαμβάκι, μετά τα δάση, μαςδίνει πολύτιμο οξυγόνο διότι από τη σπορά μέχρι τη συλλογή του μεσολαβεί μεγάλο διάστημα, καθώς έχει μεγάλη καλλιεργητική περίοδο (που καμία άλλη ανταγωνιστική καλλιέργεια δεν έχει).
  • Το βαμβάκι δίνει ζωοτροφή (βαμβακόσπορο και βαμβακόπιτα)μη γενετικά τροποποιημένη, συνεισφέροντας και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
  • Επίσης, το βαμβάκι συνεισφέρει τα μέγιστα στηδιατήρηση της συνοχής, της απασχόλησης και του κοινωνικού & οικονομικού ιστού στη χώρα μας
  • Και κλείνω με μεγέθη που αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας για την οικονομία της χώρας μας καθώς:

Ασχολούνται με τη βαμβακοκαλλιέργεια 50.000 αγρότες περίπου,

Λειτουργούν 65 εκκοκκιστικές μονάδες

Δίνει εργασία σε χιλιάδες παράλληλες θέσεις εργασίας (περιττό να αναφέρω τα επαγγέλματα…)

Αποτελεί το 3ο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν της χώρας μας

ο κύκλος εργασιών του προϊόντος ξεπερνά τα 500.000.000 €. 


Αυτό είναι το βαμβάκι μας! Το Ελληνικό βαμβάκι!

Ένα προϊόν που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον!

 

Μπαντής Αθανάσιος
www.cotton-net.gr
6944-782288

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top