Σέρρες : Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας MAPS

b0776ea0ff3c7ec4ba82e898c021ccc5_L.jpg

H 6η Συνάντηση του Πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Military Assets as Public Spaces (MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι) που συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 27 Ιουνίου στο πρώην κτίριο της ΤΕΔΚ

Τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχε για πρώτη φορά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, έδωσαν το παρόν στη συνάντηση χωρίς να πτοηθούν από τις μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη μέρα, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Συντονιστή κ. Παντελή Χράπα, Αντιδήμαρχο παρουσία του κ. Καρπουχτσή Κωνσταντίνου, Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης το οποίο θα συνταχθεί με τη συμβολή όλων των μελών και σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις που δόθηκαν στο 3ο Διακρατικό Εργαστήριο τουMAPS που έγινε στο Espinho της Πορτογαλίας στις 3-4 Μαΐου.

Επίσης, αφιερώθηκε αρκετός χρόνος στην παρουσίαση των επεξεργασμένων στοιχείων που συλλέχθηκαν από ερωτηματολόγια σχετικά με τις ιδέες προσωρινής επανάχρησης των πρώην στρατοπέδων και συζητήθηκε πρόταση για την υλοποίηση μιας ανοιχτής μέρας στα πρώην στρατόπεδα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού καθώς και διοργάνωση ημερίδας για τη “Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων” με τη συμμετοχή κι άλλων ελληνικών πόλεων.

Όπως δήλωσε ο κος Καρπουχτσής είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συνεργάζονται στενά για το πώς θέλουν να δουν τα  στρατόπεδα στο μέλλον.

Η Τοπική Ομάδα Στήριξης δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις εργασίες για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ανανέωσε το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :

Facebook: URBACT_Maps και Urbact_maps Serres
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com