Σέρρες .Συναντήσεις φιλοζωικών σωματείων με Πέτρο Αγγελίδη τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον εισαγγελέα

-λήψης-3-7.jpg

Α. Αστυνομική Διευθύνση και Σερρών

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ παρίσταντο,  ο Αστυνομικός Διευθυντής  Σερρών κ. Αθανάσιος Ματσαρόκος καθώς και άλλα στελέχη .

Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και ο διάλογος που αναπτύχθηκε γόνιμος.
Τα θέματα που τέθηκαν εκ μέρους των Φορέων μας και τα οποία έγιναν σε γενικές γραμμές αποδεκτά ήταν τα παρακάτω:

  1. Συστηματική και συνεχής ενημέρωση των δημοτών με μικτά κλιμάκια αστυνομίας και τοπικών φιλοζωικών συλλόγων και αξιοποίηση του τηλεοπτικού σποτ που απο κοινού υπογράφει η ΕΛ.ΑΣ κεντρικά και η Ομοσπονδία.
  2. Μετά την παρέλευση ενός μήνα απο τις παραπάνω ενημερωτικές δράσεις να ξεκινήσει ο συστηματικός έλεγχος πλέον των δημοτών για την σήμανση και καταγραφή των ζώων συντροφιάς τους και η δημοσιοποίηση κατά διαστήματα των αποτελεσμάτων του ελέγχου.
    Ο έλεγχος να διενεργείται κατά την διάρκεια των συνήθων περιπολιών των αστυνομικών οργάνων για διάφορα άλλα θέματα.
  3. Η Ομοσπονδία τέθηκε στην διάθεση της Αστυνομικής Διευθύνσης  για παρουσιάσεις απο στελέχη της της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας.
  4. Η μελέτη, εμπέδωση, αξιοποίηση της τελευταίας εγκυκλίου της ΕΛ.ΑΣ –έκδοση εγκυκλίου– απο το σύνολο των αστυνομικών καθότι η εκτίμησή μας βάσει στοιχείων είναι, ότι αυτή δεν έχει γίνει κτήμα τους και εκεί αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια.
  5. Η αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης των αστυνομικών αρχών στην μη τήρηση της νομοθεσίας εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών.
  6. Σύγκληση και κοινή συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων αρχών σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών για θέματα που αφορούν την περί ζώων νομοθεσία.
  7. Ζητήθηκε η παρέμβαση της ΠΦΠΟ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε οι αστυνομικές αρχές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Υπουργείου, που αποτελεί και δικό μας αίτημα.


Β. Η Ομοσπονδία είχε επίσης συναντήσεις με τον Εισαγγελεα Πρωτοδικών 

Σερρών.

Το κύριο θέμα που τέθηκε εκ μέρους μας και συζητήθηκε ήταν η άμεση και αποτελεσματικότερη παρέμβαση της Εισαγγελίας στις αυθαιρεσίες των Δημοτικών Αρχών, η σύννομη λειτουργία της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης και διαχείρισης των αδέσποτων καθώς και η τήρηση των συνθηκών ευζωίας στα κυνοκομεία.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε, ότι θα πρέπει να παρέλθει καιρός για να ξεχάσουμε τη θλίψη μας απο τις εικόνες και τα θλιμμένα μάτια των σκύλων, που αντικρίσαμε στο δημοτικό κυνοκομείο Σερρών, κόσμημα κατά τον Δήμαρχο.

Κατά την παρουσία μας στις Σέρρες είχαμε σύντομη συνάντηση και με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών τον οποίο και θέσαμε ενώπιον των κατά την γνώμη μας ευθυνών του για την κατάσταση στο κυνοκομείο.

Γ. Συναντήσεις είχαμε με τον Δήμαρχο Σερρών, όπου και συζητήθηκαν τα θέματα των αδέσποτων ζώων και οι δράσεις των Δήμων γι αυτά.

Δυστυχώς οι απόψεις και θεωρήσεις του Δημάρχου Σερρών για τα ζώα παρασάγγας απέχουν απο το να θεωρηθούν σύγχρονες, ευρωπαϊκές και με στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στα ζώα καθότι είναι βαθιά αντιφιλοζωικές και προκλητικά ανθρωποκεντρικές.

Στον Δήμαρχο θα αποστείλουμε ένα “μνημόνιο” συνεργασίας με θέσεις, προτάσεις και προγράμματα κοινών δράσεων, ώστε αν συμφωνηθούν να ξεκινήσει μια νέα σχέση φιλοζωικών συλλόγων και Δήμων, με τήρηση της νομοθεσίας και αμοιβαίες υποχωρήσεις όχι σε θέματα αρχών αλλά τακτικής.

Θεωρούμε, ότι  υπάρχει  μηδενική βάσιμη προσδοκία  για τις Σέρρες.

Αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία θα περιμένουμε την απάντηση τωνστο μνημόνιο συνεργασίας, που σύντομα θα  αποστείλουμε.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία –

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com