Σέρρες . Τσερβίστας , Ξενιτίδης υπογράφουν την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση

-λήψης-1.jpg

Οι Σερραίοι αγροτοσυνδικαλιστές Μιχάλης Τσερβίστας και Κώστας Ξενιτίδης είναι μεταξυ των 28 εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων . Οι οποίοι κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας για φορολογικό και ασφαλιστικό και γενικά για το κόστος παραγωγής  στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας να διεξαχθεί συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για το αγροτικό ζήτημα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Στην επιστολή που παρέδωσαν μεταξύ άλλων αναφέρονται στην ανάγκη να γίνει συζήτηση για: ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος παραγωγής-ενέργεια, ενδιάμεση αναθεώρηση ΚΑΠ 2017, ΕΛΓΑ (αναθεώρηση κανονισμού) αλλά και για τις αδιάθετες παραγωγές λόγω του εμπάργκο , που ισχύει με τη Ρωσία.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν ότι δεν είναι προσωπικό θέμα και ότι θέλουν να προσφέρουν και αυτοί σε μια ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται από την κρίση αλλά στο βαθμό που μπορούν, αλλά οι επιβαρύνσεις φορολογικές και ασφαλιστικές καθιστούν μη βιώσιμη την κατάσταση. 

Ο πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται να θέσει το ζήτημα αυτό στους εκπροσώπους των κομμάτων και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε όποιος θέλει να το θέσει.

Η πρωτοβουλία πλέον των κινήσεων ανήκει στην πλευρά των κομμάτων της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης.

Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια μετέβη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συναντηθεί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των αγροτών, που ήταν ήδη εκεί, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς οι αγροτοσυνδικαλιστές τόνισαν ότι πρέπει  να τεθεί το ζήτημα απευθείας στην Ολομέλεια.

Όμως ανεξάρτητα από τη βούληση των ίδιων των αγροτών ή των κομμάτων αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, αν δηλαδή το ζήτημα δεν τεθεί προηγουμένως στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.  

Την επιστολή συνυπογράφουν:

Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας, Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Βελβενδού , Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων, Συντονιστική Επιτροπή Επαρχίας Λαγκαδά, Αγροτικός Σύλλογος Καλών Νερών Λαρίσης, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Αγροτικός Σύλλογος νομού Έδεσσας, Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας, Αγροτικός Σύλλογος Αλμωπίας, Αγροτικός Σύλλογος Άρνισσας, Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρείας, Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Καστοριάς, Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Δήμου Άργους – Ορεστικού Καστοριάς, Ομάδα Καπνοπαραγωγών Βισάλτης Σερρών, Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών, Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λοκρίδας «Η Ένωση» , Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος, Αγροτικός Σύλλογος Τρίγλιας Χαλκιδικής, Επιτροπή Αγώνα Αγροτών δήμου Πύδνας, Κολινδρού και Αιγινίου, Επιτροπή Αγώνα Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Νέων Αγροτών επαρχίας Φαρσάλων, Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας, Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου, Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Φαιστού, Αγροτικός Σύλλογος Κισσάμου Χανίων.

Ύπαιθρος Χώρα | εφημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com