Σέρρες : 1ο Βραβείο για το 13ο Δ.Σ στον Σχολικό Διαγωνισμό Coding

5548e333.png

Η ομάδα του 13ου Δημ. Σχολείου Σερρών αναδείχθηκε νικήτρια κερδίζοντας το 1ο Βραβείο στον Σχολικό Διαγωνισμό Coding που διοργάνωσε η Samsung ElectronicsHellas σε συνεργασία με το British Council. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Κινηματογραφικού  Εργαστηρίου, ΤάσοςΓρούνας, ΘανάσηςΚρικέλης, Θοδωρής Ράμναλης, Δήμητρα Σιβρίδη,  Κωνσταντίνος Στεφανίδης και φυσικά ο δάσκαλός τους Λατίνης Ανδρέας που είχε την ιδέα, την ευθύνη καθοδήγησης των μαθητών  και τον  συντονισμό του  όλου εγχειρήματος.

Συνολικά 21 ομάδες από δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας αποτελούμενες από 2 έως 5 μαθητές, συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αναπτύσσοντας τις ιδέες τους για τη δημιουργία μίας εφαρμογής ή μίας ιστοσελίδας που δίνει λύση σε ένα καθημερινό σχολικό τους πρόβλημα.

Οι μαθητές των 10 καλύτερων ομάδων παρουσίασαν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφαρμογές τους σε μια  εκδήλωση που έλαβε  χώρα  στις 25 Μαΐου στο  INNOVATHENS στην Τεχνόπολη  στο Γκάζι μπροστά σε μια τριμελή κριτική επιτροπή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ρόντση Κυριάκο για την ανάπτυξη κώδικα  προγραμματισμού και την εμμονή του στην αρτιότητα, τον Παναγιώτη Γκούβερη, τη Χρυσάνθη Παλάζη, τη Φωτεινή Χατζηπαπά για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Κώστα Τζήκα για την επιμέλεια της μετάφρασης στα Αράβικα και στα Κούρδικα και τους γονείς των μαθητών που στηρίζουν θερμά τέτοιες δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο λινκ:

http://www.techpress.gr/index.php/archives/122355

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top