Σερραίες Μανούλες :Σέρρες Μια πόλη πιο φιλική για τα παιδιά

logo.jpg

Να καταστεί η πόλη των Σερρών πιο φιλική για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία αξιώνει ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες», με ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε.

Στο ψήφισμα αναφέρονται μια σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών καθώς είναι αισθητή η απουσία παιδικών χαρών και η υπόσχεση που έχει δοθεί από τον αντιδήμαρχο κ. Γκότση για τη δημιουργία τριών νέων έως τον Σεπτέμβριο δεν φαντάζει ως ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Οι «Σερραίες Μανούλες» καταθέτουν και μια σειρά από προτάσεις που θεωρούν ότι θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και θα την καταστήσουν πιο φιλική για τα παιδιά.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που οφείλονται στην αστικοποίηση μας. Μποτιλιάρισμα, σκουπίδια, ράμπες και πεζοδρόμια που έγιναν παρκινγκ, κακοτεχνίες στο οδόστρωμα…  Αυτά τα καθημερινά εμπόδια, σε συνδυασμό με τα κατειλημμένα πεζοδρόμια και την έλλειψη καλαθιών για σκουπίδια, φαντάζουν ακόμη μεγαλύτερα στα μάτια των μικρών δημοτών που εκτός από τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, στερούνται ελεύθερους χώρους, πράσινο και ασφάλεια  στις μετακινήσεις τους ακόμη και στους πεζόδρομους.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου «ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ» θέλουμε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Ζητάμε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και άνεση και να απολαμβάνουν καθαρούς και ευπρεπείς ελεύθερους χώρους.

  • Πιστεύουμε πως θα ολοκληρωθούν –όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Ηλίας Γκότσης- οι τρεις παιδικές χαρές μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα προγραμματιστεί η υλοποίηση περισσότερων μέχρι την επόμενη άνοιξη.
  • Ζητάμε να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από το πεζοδρομημένο δίκτυο για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα παιδιά.
  • Ζητάμε την συντήρηση των πεζοδρομίων και την απελευθέρωση τους από παράνομα τραπεζοκαθίσματα, πινακίδες ή εμπορεύματα προκειμένου να διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με τα καροτσάκια.
  • Ζητάμε την συνεχή συντήρηση των διαβάσεων πεζών.
  • Ζητάμε να τοποθετηθούν περισσότερα καλαθάκια σκουπιδιών-ανκύκλωσης για να γίνει συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους η καθαρή πόλη. Επίσης να τοποθετηθούν βρύσες πόσιμου νερού σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους.
  • Ζητάμε την επέκταση καθώς και τη σήμανση των ποδηλατοδρόμων για να μην κινδυνεύουν πεζοί και ποδηλάτες.
  • Ζητάμε περισσότερο πράσινο και όχι άλλα κακοποιημένα δέντρα.
  • Ζητάμε το αυτονόητο, μια πόλη αξιοβίωτη και φιλική για τα παιδιά, μια πόλη παράδειγμα για την υπόλοιπη επικράτεια».
PROODOS

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com