Σερραίων Πολιτεία .ΟΧΙ στην ανατροπή της συμφωνίας ΥΠΕΘΑ- Δήμου Σερρών για τα Στρατόπεδα

b1265f5d.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την αντίθεση της στην διαφαινόμενη  ακύρωση  της συμφωνίας ΥΠΕΘΑ- Δήμου Σερρών για τα Στρατόπεδα εκφράζει η Σερραίων Πολιτεία . Καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να τηρήσει την συμφωνία που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι υπουργοί

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό ΥΠΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, σχέδιο νόμου με τίτλο: “Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου.
Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ του προηγούμενου σχεδίου νόμου αναφέρεται η ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) η οποία θα έχει ως στόχο την αξιοποίηση των ακινήτων διαφόρων Ταμείων που σχετίζονται με το ΥΠΕΘΑ (όπως Τ.Ε.Θ.Α., Τ.Ε.Σ., Τ.Α.Π., Μ.Τ.Σ., Μ.Τ.Ν., Μ.Τ.Α.), “προς όφελος των Ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους”.
Ο Δήμος Σερρών διαθέτει, εντός του αστικού ιστού της πόλης, πληθώρα στρατοπέδων τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ίσως ο μόνος Δήμος της χώρας μας ο οποίος επέλεξε να πολεοδομήσει έκταση πρώην στρατοπέδου, πολλαπλασιάζοντας την αξία της και να την ανταλλάξει, με εκτάσεις που θα παραχωρηθούν στο Δήμο, όπου και θα αναπτυχθούν διάφορες κοινωφελείς χρήσεις, κίνηση που ευνοεί το ΥΠΕΘΑ από πολλές απόψεις. Η προηγούμενη διαδικασία συζητήσεων, συμφωνιών, έκδοσης σχετικών αποφάσεων, σχεδίων και ΦΕΚ, διαρκεί αρκετά χρόνια τώρα και είχαμε την εντύπωση ότι έφθασε σε ένα καταληκτικό στάδιο. Όμως το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου φαίνεται να ανατρέπει διαδικασίες και προοπτικές για την πόλη των Σερρών, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί.

Τυχούσα υπαναχώρηση του ΥΠΕΘΑ από τα ήδη συμφωνηθέντα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε, δικαστικές διαμάχες με τον Δήμο Σερρών, συγκρούσεις με την τοπική κοινωνία και θα ακυρώσει προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το ΜΑPS και η οραματική πρόταση για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, που προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο των Σερρών. Στο Πολιτιστικό Πάρκο προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία του “Διαχρονικού Μουσείου Σερρών”, Λαογραφικό Μουσείο, μεταφορά του παραρτήματος των Γενικών Αρχείων του κράτους, δημιουργία του θεματικού Μουσείου “Κωνσταντίνος Ξενάκης” κ.λ.π., κ.λ.π.

Προτείνουμε στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου να εξαιρεθούν από την μεταφορά στο ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., εγκαταστάσεις που είχαν στο παρελθόν στρατιωτική χρήση, για τις οποίες υπάρχουν ήδη συμφωνίες με το ΥΠΕΘΑ και έχουν εγκριθεί οι σχετικές πολεοδομήσεις. Δεν θέλουμε να φαντασθούμε την απογοήτευση και τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η ακύρωση της δρομολογηθείσας συμφωνίας, για την οποία εργάσθηκαν, τα τελευταία χρόνια, όλες οι ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ, οι υπουργοί κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Δημοτική Αρχή των Σερρών και ο δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com