Σερρών Θεολόγος : Η δύναμη μας κρύβεται στην καρδιά, στην πίστη και στην Ορθοδοξία

serres-euaggelismos-65.jpg

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρταστηκε σήμερα η μεγάλη Θεομητορική και Δεσποτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική Παλιγεννεσία στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με επικεφαλής την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κα. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Σήμερα εορτάζουμε την απαρχή της εγγραφής του νέου κεφαλαίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους» τόνισε χαρακτηριστικά στην αρχή ο Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος πραγματοποίησε μία δυναμική ομιλία για την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας, εμψυχώνοντας τους ευσεβείς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μεγάλη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

«Ο ίδιος ο Χριστός γράφει το νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία. Κλείνει το παλιό βιβλίο του θρήνου, των δακρύων, της απελπισίας, του θανάτου και της φθοράς» είπε μεταξύ των άλλων εστιάζοντας στο μεγαλείο της σημερινής εορτής και στην Κυρία Θεοτόκο που έγινε η «νοητή σκάλα» για να κατέβει ο Κύριος στη γη και να συγκαταθέσει ελεύθερα έτσι η ανθρώπινη φύση για την σωτηρία της μέσω του προσώπου της Θεοτόκου που υπακουσε με πίστη και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού.

Προ της απολύσεως χειροθέτησε σε αναγνώστη ένα νέο παιδί που διακονεί στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής ηγεσίας αλλά και της μαθητιώσας νεολαίας που κρατούσε ψηλά τις ελληνικές σημαίες.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εμμανουήλ Παπά στην κεντρική πλατεία της πόλης και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Κων. Καραμανλή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

http://www.romfea.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top