Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Βισαλτίας Γιώργος Βασιλούδης

b52bc93e27d712a449ebb47c9f803834_L.jpg

Την παραπομπή σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην δημάρχου Βισαλτίας Σερρών Γεώργιου Βασιλούδη, για απ’ ευθείας ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία εκπόνησης μελετών, προτείνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Νικόλαος Καλλίδης.

Με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο κατηγορούμενος για «απιστία στην υπηρεσία» επειδή προκάλεσε οικονομική ζημιά άνω των 30.000 ευρώ στη «Δημοτική Εταιρεία Ανάπτυξης Δήμου Βισαλτίας» της οποίας ήταν πρόεδρος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδίκημα τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου 2001 έως 23 Δεκεμβρίου 2002, κατά παράβαση του Κανονισμού που απαιτεί οι συμβάσεις της δημοτικής επιχείρησης μεταξύ άλλων και για έργα, προμήθειες και εργασίες να συνάπτονται μετά από απόφαση του ΔΣ και διενέργεια διαγωνισμού.

Ο 70χρονος πρώην δήμαρχος προέβη στη σύναψη τριών συμβάσεων με την ιδιοκτήτρια της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «Ευρωπαικό Αναπτυξιακό Κέντρο Σερρών». Οι επίδικες συμβάσεις αφορούσαν τα εξής:

– Τη συλλογή και καταγραφή σε μορφή βάσης δεδομένων των χαρακτηριστικών των τριών οικονομικών τομέων του Δήμου Βισαλτίας, καθώς και των αναγκαίων διαρθρωτικών παρεμβάσεων στους παραπάνω τομείς

– Τη συλλογή και καταγραφή σε μορφή βάσης δεδομένων των χαρακτηριστικών των κοινωνικών, οικονομικών, θεσμικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του Δήμου , καθώς και των αναπτυξιακών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων για τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

– Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων διάγνωσης της τοπικής αγροτικής οικονομίας του Δήμου Βισαλτίας.

Για την αποπληρωμή των μελετών που συντάχθηκαν για λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης, κατέβαλε συνολικά το ποσό των 31.167 ευρώ, όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα.

voria.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com